Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Konfitura truskawkowa z zielonym pieprzem

Składniki:

  • truskawki 1 kg
  • Konfitur-Fix DIAMANT 1 opakowanie
  • Cukier biały DIAMANT 350 g - 500 g
  • zielony pieprz 5-7 ziaren

12 lipca 2013 Przepisy sylwester.ciach

Sposób przygotowania:

Krok 1: Truskawki umyć, odszypułkować, odważyć 1 kg. Krok 2: Owoce pokroić na drobne kawałki, przełożyć do garnka. Krok 3: Wsypać Konfitur-Fix DIAMANT i wybraną ilość cukru białego DIAMANT ( od 350-500 g – ilość cukru dobrać można do indywidualnych gustów smakowych oraz słodkości owoców, z której przyrządza się konfiturę), wymieszać. Krok 4: Mieszając masę owocową doprowadzić do wrzenia. Dodać zmielony pieprz. Gotować 3 minuty na większym ogniu, stale mieszając. Krok 5: Jeszcze gorącą konfiturą napełnić słoiki, zamknąć i gotowe!   Nasza porada: Dodatek octu bądź kremu balsamicznego idealnie podkreśli smak konfitury truskawkowej z zielonym pieprzem

Podsumowanie

 
  • 5-7 ziaren zielonego pieprzu (zmielonych)


Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI