Kotlety jagnięce z czosnkiem

reklama

Składniki
  • kotlety jagnięce 10 sztuk
  • czosnek 2 ząbki
  • olej z kiełków 3 łyżki stołowe
  • sól
  • pieprz
  • tymianek
  • rozmaryn
Sposób przygotowania
  1. Kotlety opłukać i osuszyć używając papierowego ręcznika. Czosnek obrać i drobno posiekać.
  2. Wszystko włożyć do zamykanego naczynia, polać olejem z kiełków, dodać pieprz, tymianek i rozmaryn. Następnie odstawić przyprawione mięso na 2 godziny.
  1. Rozgrzać Tepan i obsmażyć mięso krótko z obu stron. W środku mięso powinno być nadal różowe.
  2. Przyprawić solą i pieprzem oraz posypać siekanym tymiankiem.

Poziom mocy: 8-10
Czas smażenia: 6-8 minut

Więcej takich przepisów na miele-alacarte.pl|

  1. Kotlety opłukać i osuszyć używając papierowego ręcznika. Czosnek obrać i drobno posiekać.
  2. Wszystko włożyć do zamykanego naczynia, polać olejem z kiełków, dodać pieprz, tymianek i rozmaryn. Następnie odstawić przyprawione mięso na 2 godziny.
  1. Rozgrzać Tepan i obsmażyć mięso krótko z obu stron. W środku mięso powinno być nadal różowe.
  2. Przyprawić solą i pieprzem oraz posypać siekanym tymiankiem.

Poziom mocy: 8-10
Czas smażenia: 6-8 minut

Więcej takich przepisów na miele-alacarte.pl