Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Wróżby Diety

Krem marchewkowo-buraczkowy z cynamonem

Składniki:

kilka kropel octu mirabelkowego, np. marki Kuhne
3 buraki
4 duże marchwie
1 czerwona cebula
1 łyżeczka miodu
2 łyżki śmietanki 30%
350 ml wody
1 łyżka oleju
przyprawy: pieprz, sól, cynamon

21 września 2016 Przepisy redakcja
Kuhne
Warzywne zupy smakują wyśmienicie i skutecznie zaspokoją głód, mimo że nie są ciężkie i kaloryczne, z czym często kojarzy się jesienna kuchnia.

Warzywa powinna stanowić połowę dziennego jadłospisu. Jesienią jadamy więcej gotowanych potraw niż latem, więc zupy doskonale sprawdzają się jako zdrowe źródło witamin.


Strefa zakupów - odwiedź Butik.Zwierciadlo.pl

Sposób przygotowania:

Cebulę drobno siekamy, a marchewkę i buraczki kroimy w cienkie plastry. Tak przygotowane warzywa smażymy na patelni. Następnie przekładamy je do garnka, dodajemy do nich wodę i łyżkę miodu. Zupę gotujemy przez około pół godziny. Całość miksujemy na krem i skrapiamy octem mirabelkowym. Doprawiamy do smaku i zaprawiamy śmietanką.

Zobacz także


POLECANE KSIĄŻKI