1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Krem z brokułów

fot. Bogdan Biały
fot. Bogdan Biały
(czas przygotowania: 25 min) 2–3 brokuły (500 g), 1 cebula, 4 średnie ziemniaki, 2 marchewki, 2 łyżki masła , 200 g serka pleśniowego, 100 g płatków migdałowych , 1/2 litra bulionu jarzynowego , 1 serek topiony, kremowy, 1/4 łyżeczki pieprzu , sól do smaku.|(czas przygotowania: 25 min) 2–3 brokuły (500 g), 1 cebula, 4 średnie ziemniaki, 2 marchewki, 2 łyżki masła , 200 g serka pleśniowego, 100 g płatków migdałowych , 1/2 litra bulionu jarzynowego , 1 serek topiony, kremowy, 1/4 łyżeczki pieprzu , sól do smaku.

Sposób przyrządzenia: Cebulę posiekać i podsmażyć na maśle, dodać pokrojoną marchewkę. Brokuł podzielić na różyczki. Włożyć do rondla z podsmażoną cebulą, podlać bulionem i przykryć. Ziemniaki obrać pokroić w drobną kostkę i dodać do zupy. Płatki przyprażyć na suchej patelni.

Pod koniec gotowania do zupy dodać serek, wymieszać, zdjąć z ognia i zmiksować. Podawać w miseczkach, posypaną kawałkami sera pleśniowego i płatkami migdałowymi.

Lubisz gotować, jeść i smakować? - Więcej o gotowaniu znajdziesz na blogu Food&Wood!

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze