Psychologia I że cię opuszczę, gdy będziesz się niszczyć. O współuzależnieniu rozmawiamy z Ewą Woydyłło
Psychologia 3 zachowania partnerów zabójcze dla związku. Powielanie ich osłabia wzajemne zaufanie i miłosną więź
Psychologia Nie tylko kwestia wychowania i domu rodzinnego. Aby zrozumieć nasze problemy, potrzebujemy szerszej perspektywy. Felieton Sławomira Murawca
Psychologia Co kształtuje naturę człowieka? „Nie rodzimy się tabula rasa. Nasze DNA może wpływać na rozwój psychiki” – mówi psycholog Paweł Jankowski
Spotkania Relacyjny styl zarządzania – z szacunkiem i według zasad fair. Kolejna utopia czy realny standard?
Spotkania „Pomoc ofiarom wojny w Ukrainie i osobom na granicy polsko-białoruskiej przypłaciłam depresją”. Rozmowa z Zofią Zochniak, założycielką „Ubrania do oddania”
Spotkania Mózg zalany kortyzolem to równia pochyła do wszystkich zaburzeń. Rozmowa z biolożką dr Asią Podgórską
Kultura Czy czyszcząc toalety, można być szczęśliwym człowiekiem? „Perfect Days” pokazuje, jak zamieniać codzienne rytuały w magię
Kultura Le Cinéma Club – streaming jednego filmu. O niezwykłym pomyśle na serialowy detoks rozmawiamy z Marie-Louise Khondji, założycielką platformy
REKLAMA „Wybór należy do ciebie”: nowa kolekcja BOSS na wiosnę i lato 2024 inspiruje współczesnym ujęciem power dressingu
Moda Mette Sørrig Andersen to kolejna ikona mody 50+, która udowadnia, że poczucie stylu nie zależy od metryki
Moda Co nosić do legginsów? 7 pomysłów na stylizacje, którymi nie pogardziłyby mieszkanki Nowego Jorku
REKLAMA Wkręć się w Hair Cycling. Nowa linia produktów lubianej wśród włosomaniaczek marki Onlybio pomoże ci uporządkować codzienną rutynę pielęgnacyjną
Uroda Najtrwalsze nuty zapachowe w perfumach. 7 składników, których powinnaś szukać, aby pachnieć godzinami
Zdrowie Nerw błędny – klucz do zdrowia jelit i równowagi organizmu. Fizjoterapeuta radzi, jak go stymulować
Styl Życia Coraz więcej ludzi w Wielkiej Brytanii porzuca psy. Są rasy, które częściej niż inne tracą dom
WIDEO Dawid Ogrodnik o „Rojst Millenium”: „To była moja pierwsza produkcja, w której nie widziałem ani jednego ujęcia. Chciałem jak najszybciej zejść z planu”
Podcasty Podcast „Bądź dla siebie ważna”, odc. 4: Kobieta w pracy. Jak uwzględnić swoje potrzeby? Z psycholożką dr Joanną Heidtman rozmawia Karolina Morelowska-Siluk
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: uzależnienia”. Kiedy praca staje się nałogiem. O pracoholizmie rozmawiamy z dr Jackiem Bucznym
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: dorosły w spektrum”. Odc. 2: Autyzm to sposób przeżywania świata. Rozmowa z Ewą Furgał, prezeską Fundacji Dziewczyny w Spektrum
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: dorosły w spektrum”. Odc. 4: Autyzm to nie moda. Rozmowa z Natalią Fiedorczuk
Zwierciadlo.pl > Kuchnia Kuchnia Krem z pieczonych pomidorów natchniony pomarańczą bon.appetit.malgorzaty 19 kwietnia 2013 Składnikidojrzałe pomidory 1 kgbulion warzywny 0,7 lczosnek polski cała główkaświeży sok z pomarańczy 1 szt. pomarańczyoliwa z oliwek do pieczeniaświeży tymianek 1 gałązkaświeży rozmaryn 1 gałązkasuszona bazylia 1 łyżeczkasól, pieprz do smakuser pleśniowy z zielona plesnią 1 szt.świeża bazylia do dekoracji Sposób przygotowaniaPomidory myjemy, osuszamy i przekrawamy na ósemki. Blasze do pieczenia naoliwiamy oliwą. Kładziemy na niej pomidory i posypujemy je ziołami: tymiankiem, rozmarynem oraz bazylią. Ścinamy wierzch z całej główki czosnku (jak czosnek się upiecze łatwo będzie wycisnąć czosnek). Pieczemy około godziny w 160 stopniach C. Aż pomidorki się pomarszczą. Następnie studzimy pomidory a potem zdejmujemy z nich skórki. Do gotującego bulionu dodajemy obrane pomidory, zioła oraz wyciskamy upieczony czosnek. Chwilę gotujemy wszystko razem a potem miksujemy w blenderze. Dodajemy sok z pomarańczy. Zupę dekorujemy świeżą bazylią. Zupę podajemy z serem pleśniowym. W razie konieczności doprawiamy wg siebie. Niebo w gębie!Podsumowanie przepisuZupa z pieczonych pomidorów ma całkiem inny smak niż krem ze świeżych pomidorów. Warto wypróbować szczególnie z ulubionym serem pleśniowym. Sok z pomarańczy nadaje zupie rześkości. Autopromocja Autopromocja ZAMÓW WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE Reklama
Ołena Zełenska: „Mogłabym dalej żyć swoim życiem, ale postanowiłam wesprzeć męża”. Fragment biografii prezydenta Ukrainy
Dlaczego ofiary przemocy wracają do sprawców? Rozmowa z Urszulą Nowakowską, prezeską Fundacji Centrum Praw Kobiet
Nowe smaki na Wigilię. Sałatka ziemniaczano-śledziowa z suszonymi śliwkami i orzechami krakowskiej Ambasady Śledzia
Prosto, ale finezyjnie. 2 przepisy z książki „Nowe Rozkoszne. Polskie przepisy, które ekscytują” Michała Korkosza
Prostota włoskiej kuchni z brazylijską egzotyką i meksykańskim bogactwem smaku – przepisy Ixty Belfrage