Krewetki królewskie z sosem aioli

reklama

Składniki
  • krewetki królewskie 8 sztuk
  • masło klarowane 1 łyżka
  • skórka z cytryny
  • koperek
  • SOS
  • żółtka 1-2
  • czosnek roztarty 2 ząbki
  • sól
  • olej 159 ml
  • sok z cytryny 1 łyżeczka
Sposób przygotowania
  1. Krewetki obrać i oczyścić.
  2. Rozgrzać Tepan, rozpuścić na nim masło i smażyć krewetki po 2-3 minuty z każdej strony.
  3. Żółtko tak długo ubijać z czosnkiem i solą, aż masa uzyska jasnożółty kolor. Ciągle mieszając dodawać powoli olej, następnie sok z cytryny. Gotowy sos odstawić do schłodzenia.
  4. Krewetki podawać udekorowane plastrami cytryny i koperkiem. Oddzielnie serwować sos.

Poziom mocy: 10-11 /
Czas smażenia: 2-3 minuty/

Więcej takich przepisów na miele-alacarte.pl|

  1. Krewetki obrać i oczyścić.
  2. Rozgrzać Tepan, rozpuścić na nim masło i smażyć krewetki po 2-3 minuty z każdej strony.
  3. Żółtko tak długo ubijać z czosnkiem i solą, aż masa uzyska jasnożółty kolor. Ciągle mieszając dodawać powoli olej, następnie sok z cytryny. Gotowy sos odstawić do schłodzenia.
  4. Krewetki podawać udekorowane plastrami cytryny i koperkiem. Oddzielnie serwować sos.

Poziom mocy: 10-11 /
Czas smażenia: 2-3 minuty/

Więcej takich przepisów na miele-alacarte.pl