Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Bogdan Biały
13 maja 2011 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Krewetki z czosnkiem

Składniki na 3–4 osoby:0,5 kg mrożonych lub świeżych krewetek; 2 łyżki oliwy; 4 ząbki czosnku; 30 g masła; łyżeczka soku z cytryny; 1 i 1/2 łyżki świeżej natki pietruszki.


Krewetki rozmrozić, wyjąć z opakowania i osuszyć papierowym ręcznikiem. Czosnek przecisnąć przez praskę.

Rozgrzać oliwę na patelni, podsmażać czosnek przez 1–2 minuty, tak, by nie zbrązowiał, bo będzie miał gorzki smak. Włożyć krewetki i, mieszając, smażyć aż będą miękkie.

Dodać masło, sok z cytryny, posypać pietruszką.

Lubisz gotować, jeść i smakować? – Więcej o gotowaniu znajdziesz na blogu Food&Wood!


Uwaga konkurs! Przywróć młody wygląd na dłużej – wygraj zabieg preparatem Facetem w klinice Estetica Nova!

Atrakcyjna, młodo wyglądająca twarz to pragnienie większości z nas. Szeroki wybór oferty zabiegów anti-aging sprawia, że coraz więcej kobiet korzysta z możliwości niechirurgicznego poprawienia urody, ...

Konkurs z okazji Dnia Matki: Ministerstwo Dobrego Mydła

Każdego dnia, kiedy otwieramy naszą małą pracownię, myślimy nie tylko o tym, co danego dnia mamy do zrobienia, ale i o produktach, które jeszcze nie ...
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI