Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Bogdan Biały
24 listopada 2010 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Kruche gwiazdeczki

Składniki na 4–6 porcji: 400 g mąki, pół łyżeczki proszku do pieczenia, 200 g masła, jajko, żółtko, 1/3 szklanki śmietany kwaśnej 18-proc., szczypta soli, 2–3 łyżki cukru pudru, biała czekolada, cukier dekoracyjny. Czas przygotowania: 40 minut (dodatkowo godzina chłodzenia)

Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia, posiekać z zimnym masłem, dodać żółtko, jajko, cukier i śmietanę. Ręką zagnieść ciasto, wstawić w miseczce do lodówki przykryte folią. Po schłodzeniu ciasto rozwałkować, foremką w kształcie gwiazdek wykroić ciasteczka. Wyłożyć na blaszkę przykrytą papierem do pieczenia, piec około 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C. Czekoladę zetrzeć na tarce i roztapiać w kąpieli wodnej, co jakiś czas mieszając. Gdy czekolada się rozpuści, smarować nią ostudzone ciasteczka pędzlem i posypywać dekoracyjnym cukrem.


Uwaga konkurs! Przywróć młody wygląd na dłużej – wygraj zabieg preparatem Facetem w klinice Estetica Nova!

Atrakcyjna, młodo wyglądająca twarz to pragnienie większości z nas. Szeroki wybór oferty zabiegów anti-aging sprawia, że coraz więcej kobiet korzysta z możliwości niechirurgicznego poprawienia urody, ...

Konkurs z okazji Dnia Matki: Ministerstwo Dobrego Mydła

Każdego dnia, kiedy otwieramy naszą małą pracownię, myślimy nie tylko o tym, co danego dnia mamy do zrobienia, ale i o produktach, które jeszcze nie ...

KONKURS Quiosque „Podziękuj Mamie”

Maj to jeden z najpiękniejszych miesięcy w roku. Wszystko wokół budzi się do życia i rozkwita. W tym czasie jest także wyjątkowe święto - ...
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI