Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

123RF.com
15 kwietnia 2011 in Przepisy by Iwona Kozak

Kuchnia ajurwedyjska: ryż cytrynowo-imbirowy

Składniki: 1 szklanka białego ryżu basmati 1 ½ szklanki wody 1 łyżeczka soli himalajskiej lub morskiej 2 łyżki ghee lub oliwy z oliwek 1 łyżka gorczycy 1 łyżka świeżego imbiru 1-2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka kminu

Przygotowanie Ryżu:
Wypłucz ryż i połącz z wodą. Zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj ok. 20 minut.

Przygotowanie Vagar:
Na patelni nagrzej ghee lub oliwę. Dodaj gorczycę i poczekaj aż zacznie pękać. Dodaj kmin i sól na 30 sekund. Dodaj imbir i zaczekaj aż się zeszkli – ok. 30 sekund. Połącz sos z ugotowanym ryżem. Dodaj sok z cytryny do smaku. Wymieszaj.


Uwaga konkurs! Przywróć młody wygląd na dłużej – wygraj zabieg preparatem Facetem w klinice Estetica Nova!

Atrakcyjna, młodo wyglądająca twarz to pragnienie większości z nas. Szeroki wybór oferty zabiegów anti-aging sprawia, że coraz więcej kobiet korzysta z możliwości niechirurgicznego poprawienia urody, ...

Konkurs z okazji Dnia Matki: Ministerstwo Dobrego Mydła

Każdego dnia, kiedy otwieramy naszą małą pracownię, myślimy nie tylko o tym, co danego dnia mamy do zrobienia, ale i o produktach, które jeszcze nie ...

KONKURS Quiosque „Podziękuj Mamie”

Maj to jeden z najpiękniejszych miesięcy w roku. Wszystko wokół budzi się do życia i rozkwita. W tym czasie jest także wyjątkowe święto - ...
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI