Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Kuchnia orientalna. Pasta z ciecierzycy

Składniki:

1 puszka cieciorki gotowanej marki Jasmeen
1 pomidor
2 ząbki czosnku
garść świeżych listków bazylii
oliwa z oliwek
pieczywo
pieprz

6 czerwca 2016 Przepisy redakcja
123rf..com
Ciecierzyca to jedno z najpopularniejszych warzyw w krajach arabskich. Dania z ciecierzycy są proste i szybkie w przygotowaniu.

Ciecierzyca zawiera duża wartościowego białka, potasu i żelaza. Łatwo przygotować z niej pożywne dania, między innymi pastę śniadaniową do tostów.


Strefa zakupów - odwiedź Butik.Zwierciadlo.pl

Sposób przygotowania:

Do miski wkładamy odcedzoną cieciorkę i pokrojonego pomidora. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz garść listków bazylii. Całość skrapiamy odrobiną oliwy i dodajemy trochę pieprzu dla poprawienia smaku. Następnie całą zawartość miski dokładnie blendujemy. W tym samym czasie wkładamy do tostera lub piekarnika pieczywo pokrojone w cienkie kromki. Kiedy będzie już lekko zapieczone, smarujemy je powstałą pastą i podajemy z listkami świeżej bazylii na wierzchu.

Zobacz także


POLECANE KSIĄŻKI