Lato nam się roztańczyło, rozleniwiło i prawie zeszło na letnie manowce.
A to za sprawą prawdziwych tropikalnych temperatur, które płyną z Afryki i chcą nam urządzić prawdziwą Saharę. Nie powiem, lubię ten gorący i słoneczny czas, bo wreszcie mam prawo do oddawania się zajęciom, na które wcześniej nie miałam czasu ani ochoty.|Lato nam się roztańczyło, rozleniwiło i prawie zeszło na letnie manowce.
A to za sprawą prawdziwych tropikalnych temperatur, które płyną z Afryki i chcą nam urządzić prawdziwą Saharę. Nie powiem, lubię ten gorący i słoneczny czas, bo wreszcie mam prawo do oddawania się zajęciom, na które wcześniej nie miałam czasu ani ochoty.|Lato nam się roztańczyło, rozleniwiło i prawie zeszło na letnie manowce.
A to za sprawą prawdziwych tropikalnych temperatur, które płyną z Afryki i chcą nam urządzić prawdziwą Saharę. Nie powiem, lubię ten gorący i słoneczny czas, bo wreszcie mam prawo do oddawania się zajęciom, na które wcześniej nie miałam czasu ani ochoty.|Lato nam się roztańczyło, rozleniwiło i prawie zeszło na letnie manowce.
A to za sprawą prawdziwych tropikalnych temperatur, które płyną z Afryki i chcą nam urządzić prawdziwą Saharę. Nie powiem, lubię ten gorący i słoneczny czas, bo wreszcie mam prawo do oddawania się zajęciom, na które wcześniej nie miałam czasu ani ochoty.|Lato nam się roztańczyło, rozleniwiło i prawie zeszło na letnie manowce.
A to za sprawą prawdziwych tropikalnych temperatur, które płyną z Afryki i chcą nam urządzić prawdziwą Saharę. Nie powiem, lubię ten gorący i słoneczny czas, bo wreszcie mam prawo do oddawania się zajęciom, na które wcześniej nie miałam czasu ani ochoty.
Lato wprawia mnie w dobry rytm i wbrew wszystkiemu mobilizuje. W kuchni chce mi się gotować i piec. Jest tyle sezonowych skarbów, że szkoda iść na skróty. Chcę ten dobry czas wykorzystać do ostatniego „strączka groszku”. Dla podtrzymania dobrych letnich nastrojów podaję dzisiaj sezonowy koktajl.
Arbuzowo-truskawkowe daiquiri
Składniki
- składniki na 6 porcji
- lód 2 szklanki
- truskawki 2 szklanki
- arbuz bezpestkowy 1/2 owocu
- sok z limonki 50 ml
- biały rum 3/4 szklanki
- woda gazowana 100 ml
Sposób przygotowania
- Truskawki pozbawiamy szypułek i płuczemy.
- Miąższ arbuza oddzielamy od skóry i białej części i kroimy na mniejsze kawałki.
- Lód , owoce, sok z limonki i rum przekładamy do kielicha blendera i miksujemy. Dolewamy wodę gazowaną i miksujemy na jednolitą masę.
- Podajemy w kieliszkach do martini. Dekorujemy arbuzem lub truskawką.