Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Arbuzowo-truskawkowe daiquiri za kuchennymi drzwiami

Składniki:

  • składniki na 6 porcji
  • lód 2 szklanki
  • truskawki 2 szklanki
  • arbuz bezpestkowy 1/2 owocu
  • sok z limonki 50 ml
  • biały rum 3/4 szklanki
  • woda gazowana 100 ml

7 lipca 2015 Kuchnia Anna Kamińska
fot. Anna Kamińska
Lato nam się roztańczyło, rozleniwiło i prawie zeszło na letnie manowce. A to za sprawą prawdziwych tropikalnych temperatur, które płyną z Afryki i chcą nam urządzić prawdziwą Saharę. Nie powiem, lubię ten gorący i słoneczny czas, bo wreszcie mam prawo do oddawania się zajęciom, na które wcześniej nie miałam czasu ani ochoty.

Lato wprawia mnie w dobry rytm i wbrew wszystkiemu mobilizuje. W kuchni chce mi się gotować i piec. Jest tyle sezonowych skarbów, że szkoda iść na skróty. Chcę ten dobry czas wykorzystać do ostatniego „strączka groszku”. Dla podtrzymania dobrych letnich nastrojów podaję dzisiaj sezonowy koktajl.

Arbuzowo-truskawkowe daiquiri


Strefa zakupów - odwiedź Butik.Zwierciadlo.pl

Sposób przygotowania:

  • Truskawki pozbawiamy szypułek i płuczemy.
  • Miąższ arbuza oddzielamy od skóry i białej części i kroimy na mniejsze kawałki.
  • Lód , owoce, sok z limonki i rum przekładamy do kielicha blendera i miksujemy. Dolewamy wodę gazowaną i miksujemy na jednolitą masę.
  • Podajemy w kieliszkach do martini. Dekorujemy arbuzem lub truskawką.

POLECANE KSIĄŻKI