Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Babka kakaowa – wielkanocna

Składniki:

  • mąka tortowa 175 gram
  • mąka ziemniaczana 175 gram
  • kakao 2 łyżki
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • biały cukier 180 gram
  • majonez 4 łyżki
  • jaja 4 szt
  • cukier puder do lukru 200 gram
  • sok z cytryny 1 sztuka
  • czekolada mleczna wiórka 100 gram

Sposób przygotowania:

Babka niezwykle prosta. Wystarczy zmiksować jaja z cukrem dodać obydwie mąki i kakao z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodajemy majonez. Pieczemy babkę 50 minut w 170 stopniach - forma z kominem. Po upieczeniu robimy lukier z cukru pudru i soku z 1 cytryny, polewamy wystudzona babkę; ścieramy czekoladę na wiórki i posypujemy babeczkę.

Podsumowanie

Moja rodzina uwielbia babki na Wielkanoc zawsze są różne baby .

Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI