Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

BIAŁA DAMULKA

Składniki:

  • żelatyna 3 łyżeczki
  • laska wanilii 1
  • śmietana kremówka 30% 200 ml
  • Cukier 3 łyżki
  • serek homogenizowany 250 g


Sposób przygotowania:

Rozpuszczamy żelatynę w 100 ml wody, dodajemy startą wanilię, ubijamy śmietankę i serek na puszystą masę i dodajemy cukier. Dolewamy żelatynę z wanilią. Przygotowaną masę wlewamy do formy ‚do góry nogami’ a na wierzchu układamy biszkopt. Wstawiamy do lodówki na 4 godziny. dekoracja kokos + nutella

Podsumowanie

Małe co nieco na deser, szczypta wanilii i konsystencja ptasiego mleka. Na spodzie biszkopt.

Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI