1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

BIAŁA DAMULKA

Składniki
  • żelatyna 3 łyżeczki
  • laska wanilii 1
  • śmietana kremówka 30% 200 ml
  • Cukier 3 łyżki
  • serek homogenizowany 250 g
Sposób przygotowania
Rozpuszczamy żelatynę w 100 ml wody, dodajemy startą wanilię, ubijamy śmietankę i serek na puszystą masę i dodajemy cukier. Dolewamy żelatynę z wanilią. Przygotowaną masę wlewamy do formy ‚do góry nogami’ a na wierzchu układamy biszkopt. Wstawiamy do lodówki na 4 godziny. dekoracja kokos + nutella
Podsumowanie przepisu
Małe co nieco na deser, szczypta wanilii i konsystencja ptasiego mleka. Na spodzie biszkopt.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze