Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Boczek z grilla faszerowany mięsem mielonym

Składniki:

  • mięso mielone z łopatki około pół kilo
  • Boczek Grillowa Uczta ZM Pekpol
  • przyprawy do mięsa mielonego: sól, pieprz, majeranek
  • 3-4 wyciśnięte ząbki czosnku


Sposób przygotowania:

Mięso mielone dokładnie wymieszaj wraz z przyprawami. Uformuj z niego nieduże kulki i owiń je plastrami boczku. Przygotowane nakłuwaj pojedynczo na wykałaczkę, a następnie natłuść szaszłyki w odrobinie oleju. Połóż na średnio rozgrzany ruszt. Piecz przez około 20 minut, od czasu do czasu obracając.

 

Smacznego!

   

Podsumowanie

Ciekawe urozmaicenie obiadu i grillowania za równo pod względem estetycznym jak i smakowym.



Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI