Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Chrupiące rogaliki z żółtym serem

Składniki:

  • arkusze ciasta francuskiego 3
  • starty ser Gouda MSM Mońki 10 łyżek
  • jajko 1


Sposób przygotowania:

Ciasto francuskie rozmrozić i podzielić na równej wielkości trójkąty o długich bokach i krótszej podstawie. Na każdym trójkącie położyć po łyżeczce startego sera żółtego. Brzegi posmarować białkiem. Każdy trójkąt zrolować od podstawy w kierunku wierzchołka i nadać mu kształt rogalika. Ważne, aby rogaliki zwijać z początku nieco luźniej, a potem bardziej ściśle. Następnie ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku z termoobiegiem, zgodnie z zaleceniami producenta ciasta.

 

Wskazówka: Do rogalików można dodawać również konfitury, lub czekoladę.

   

Podsumowanie

Szybki i smaczny sposób, nie tylko na śniadania.

Zobacz także


POLECANE KSIĄŻKI