Chrupiące rogaliki z żółtym serem

reklama

Składniki
  • arkusze ciasta francuskiego 3
  • starty ser Gouda MSM Mońki 10 łyżek
  • jajko 1
Sposób przygotowania

Ciasto francuskie rozmrozić i podzielić na równej wielkości trójkąty o długich bokach
i krótszej podstawie. Na każdym trójkącie położyć po łyżeczce startego sera żółtego.
Brzegi posmarować białkiem. Każdy trójkąt zrolować od podstawy w kierunku wierzchołka
i nadać mu kształt rogalika. Ważne, aby rogaliki zwijać z początku nieco luźniej, a potem bardziej ściśle. Następnie ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w piekarniku z termoobiegiem, zgodnie z zaleceniami producenta ciasta.

 

Wskazówka: Do rogalików można dodawać również konfitury, lub czekoladę.

 

 

Podsumowanie przepisu

Szybki i smaczny sposób, nie tylko na śniadania.