Cytrusowe kostki z niespodzianką

reklama

Składniki
  • serek waniliowy Danio 3 szt
  • galaretka cytrynowa 1 szt
  • galaretka pomarańczowa 1 szt
  • mandarynki 1 puszka
  • delicje pomarańczowe 1 opakowanie
  • cytryny 2 sztuki
Sposób przygotowania

Galaretkę pomarańczową i cytrynową rozpuść w 400 ml wody. Serki wymieszaj z sokiem wyciśniętym z cytryn. Możesz dodać skórkę startą na tarce (ja nie dodałam). Ostudzoną galaretkę dodaj do serków i wymieszaj. Niewielką ilość wlej do formy i wstaw na chwilę do lodówki, aby zaczęła tężeć. Ułóż delicje, wstaw do lodówki i poczekaj, aż masa się ściągnie. Wylej resztę masy serowej i wstaw do lodówki na 1-2 godziny. Rozpuść pomarańczową galaretkę w 500nml wody, ułóż owoce na masie serowej i polewaj je galaretką za pomocą łyżeczki, wstaw do lodówki aż żelatyna złapie, a owoce nie uniosą się do góry, wylej pozostałą galaretkę. Wstaw do lodówki na kilka godzin. Najlepiej na noc.

Podsumowanie przepisu

Lekki letni deser.