Dr Irena Eris Tasty Stories – relacja z wydarzenia

Uczestnicy plenerowej Kolacji Flora i Fauna, stanowiącej zwieńczenie pierwszej części unikatowego projektu Dr Irena Eris Tasty Stories, długo będą wspominać weekend spędzony w krynickim hotelu.

reklama

16 września Janusz Myjak Szef Kuchni Restauracji Szósty Zmysł w Hotelu SPA Dr Irena Eris Krynica Zdrój oraz zaproszeni przez niego do współpracy wybitni szefowie – Jacek Grochowina z warszawskiej Nolity i Marcin Filipkiewicz z Restauracji Copernicus w Krakowie – wydali wyjątkową kolację z menu degustacyjnym i idealnie przygotowanym wine pairingiem.

Sięgając po najlepsze lokalne produkty, stworzyli kulinarne arcydzieła, za pomocą których zaprezentowali w sposób nieoczywisty smaki regionu Małopolski i Beskidu Sądeckiego. Na stołach gościł m. in. jesiotr, pstrąg, kozi ser czy grzyby. Uczestnicy kolacji mieli też okazję zobaczyć filmowe portrety producentów i przypomnieć sobie miłe chwile spędzone w ich gospodarstwach podczas piątkowej wycieczki oraz podczas porannego „Śniadania na trawie”.

Ideą projektu Dr Irena Eris Tasty Stories jest przybliżenie gościom Hoteli SPA Dr Irena Eris oraz wszystkim sympatykom dobrej kuchni produktów pochodzących od najlepszych lokalnych producentów, które są podstawą menu restauracji Hoteli SPA Dr Irena Eris oraz sylwetek samych twórców – producentów i szefów kuchni – którzy z pasją i sercem wytwarzają i kreują smaki trafiające na talerze. Zapraszamy do poznawania historii opowiedzianych smakiem w postaci filmów i rozmów z twórcami na stronie projektu www.DrIrenaErisTastyStoires.com