Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Drobiowy kotlecik w sosie gorczycowym

Składniki:

  • pierś z kurczaka 2 szt
  • masło 2 łyżki
  • musztarda francuska 4 łyżki
  • octu balsamicznego 1 łyżka
  • miód 1 łyżeczka
  • sos sojowy 2 łyżeczki
  • olej 1 łyżeczka
  • szczypiorek


Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i przekrawamy na cieńsze plastry. robimy marynatę. Do miseczki dajemy miód, pieprz kolorowy świeżo mielony, ocet balsamiczny, olej rzepakowy i sos sojowy mieszamy i macerujemy w nim mięso ok 2 godziny. Następnie smażymy mięso na patelni już bez tłuszczu. Kiedy mięso ma kolor złoty dodajmy masło i musztardę mieszamy i podajemy.

POLECANE KSIĄŻKI