Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Egzotyczna pierś z indyka w pomarańczach

Składniki:

  • piersi z indyka 500 g
  • chili lub łyżka ostrej pasty paprykowej 1 strąk
  • miód 1 łyżka
  • imbir, korzeń 2 cm
  • sos sojowy 2 łyżki
  • limonka 1 szt
  • czosnek 2 ząbki
  • pomarancza 1 sztuka
  • kasza kuskus 100 g
  • świeża mięta garść
  • świeża kolendra garść
  • oliwa 3 łyżki
  • małe marchewki 4 sztuki
  • lub 8 małych szparagów

12 lipca 2012 Kuchnia redakcja

Sposób przygotowania:

W misce zmieszaj posiekane chili z sosem sojowym. Dodaj odrobinę miodu i świeżo starty imbir. Następnie dodaj czosnek i sok z limonki.   Do gotowej marynaty wrzuć pokrojoną na małe kawałki pierś z kurczaka. Nasępienie przełóż kurczaka do parowaru VitaCuisine na 15 minut.   Kaszę Kus Kus zalej ciepłą wodą w oddzielnej misce. Dodaj kawałki pomarańczy, oliwę, kolendrę oraz miętę.   Warzywa - marchewką lub szparagi wrzuć do parowaru na kilka minut, a później połącz z kaszą i kurczakiem.

Podsumowanie

To zwycięska potrawa konkursu Rzuć Wyzwanie Kucharzowi, którą przygotował Grzegorz Łapanowski.

Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI