1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Ekskluzywne warsztaty kulinarne z Michelem Moran

fot. materiały prasowe
fot. materiały prasowe
Zobacz galerię 11 Zdjęć
Warsztat kulinarny jest doskonałą inspiracją do samodzielnego gotowania. Szczególnie, gdy prowadzi go dobrze zorganizowany kucharz - pasjonat.

Przewodnim motywem warsztatów prowadzonych przez znanego mistrza kuchni były jesienne potrawy. Dynie, grzyby, kasztany – z tymi produktami najbardziej kojarzy się obecna pora roku. I właśnie teraz sezonowe jedzenie będzie dla naszego organizmu najzdrowszym rozwiązaniem. Warto z tego jesiennego „bogactwa” korzystać. Już na samą zupę dyniową można, jak się okazuje, znaleźć przynajmniej kilka pomysłów…

Zobacz przepisy:

Risotto z prawdziwkami Zupa krem z dyni z kasztanami i musem z koziego sera

Szybkie i sprawne gotowanie możliwe było dzięki marce Kenwood. Za sprawą nowego robota planetarnego Cooking Chef, który gotował, mieszał, czy miksował, uczestnikom pozostało jedynie przygotowanie produktów i doprawienie potraw do smaku – co zwykle jest kluczowym i najtrudniejszym zadaniem. Tego, niestety, robot za nas nie zrobi:)

Warto jednak wspomnieć, że Cooking Chef został wyposażony w gniazda szybkich i wolnych obrotów, które umożliwiają łatwy montaż ponad 20 opcjonalnych przystawek. W ten sposób robot w kilka chwil zamienia się np. w maszynkę do mielenia mięsa lub do produkcji lodów, sokowirówkę, młynek, blender, sito czy malakser do cięcia lub tarcia.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze