Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Grillowana polędwiczka z sosem grillowym

Składniki:

  • polędwiczka wieprzowa 2 średniej wielkości sztuki
  • ocet balsamiczny 6 łyżek
  • miód 2 łyżki
  • olej 4 łyżki
  • sos sojowy 2 łyżki
  • sól, pieprz grubo mielony do smaku


Sposób przygotowania:

Polędwiczki oczyścić z błonek, doprawić solą, pieprzem i odstawić. W miseczce wymieszać ocet balsamiczny z miodem, olejem i sosem sojowym. Powstałą marynatą wysmarować polędwiczki i odłożyć do lodówki na 2-3 godziny. Zgrillować na ruszcie z każdej strony ok. 8 minut. Podawać z sosem grillowym Tarsmak.

 

Smacznego!

 

 

                            

Podsumowanie

Zasmakuj w grillowaniu z nutą słodyczy.



Zobacz także


POLECANE KSIĄŻKI