Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Kanapka ze szparagami i wędzonym łososiem

Składniki:

  • bagietka mała
  • zielone szparagi 2-3 sztuki
  • zielony groszek ugotowany garstka
  • świeże liście szpinaku garstka
  • pomidorki koktajlowe kilka
  • wędzony łosoś plaster
  • ricotta
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny / ocet winny

mat.pras.

Sposób przygotowania:

Szparagi, pomidorki i szpinak należy dokładnie umyć i osuszyć. Oczyszczone szparagi należy pociąć na wstążeczki za pomocą obieraczki do warzyw, włożyć do miseczki polać oliwą i skropić sokiem z cytryny bądź octem winnym.
Bagietkę smarujemy ricottą, układamy wędzonego łososia, listki świeżego szpinaku, groszek, przepołowione pomidorki oraz wstążeczki szparagów. Doprawić do smaku. Gotowe!

Smacznego! :)

Podsumowanie

Kiedy masz gorszy dzień zrób sobie kolorową kanapkę ze wszystkim tym co lubisz! Ma być kolorowa i piękna! Dzięki niej masz poczuć się rozpieszczony/a. :)
Mnie rozpieszczały surowe szparagi, pomidorki, zielony groszek, świeży szpinak, ricotta i wędzony łosoś. Pysznie, kolorowo i taak smacznie!

POLECANE KSIĄŻKI