1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

kolorowa wiosenna zdrowa wariacja

Składniki
  • zielone szparagi 0,3 kg
  • batat 1 sztuka
  • cukinia 1 sztuka
  • cebula czerwona 1 sztuka
  • tymianek kilka gałązek
  • rozmaryn kilka gałązek
  • szynka parmeńska lub boczek w plastrach opcjonalnie kilka plasterków
  • sól szczypta
  • pieprz szczypta
  • pieczarki 3 sztuki
  • olej 2 łyżki
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki umyć, pokroić na cząstki i posypać przyprawami. Ułożyć w naczyniu lub na blaszce, skropić olejem, wstawić do nagrzanego piekarnika (180 stopni C) i piec przez  ok. 30 minut.
Podsumowanie przepisu
Zaczyna się sezon na zielone szparagi,,to dla mnie istne szaleństwo... ten sezon jest niestety zbyt krótki, żeby zdążyć wypróbować wszystkie przepisy na potrawy z zielonymi szparagami... nacieszmy więc oczy, tym co mamy... Mój mąż ostatnio stwierdził, że te danie to świetna przekąska na wieczór zamiast chipsów ;) Małgorzata Kozak

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze