1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Krem szpinakowo cukiniowy z bobem

Sposób przygotowania
Cukinie dobrze myjemy nie obieramy i kroimy w kosteczkę , szpinak myjemy . Na patelni na masełku podsmażamy cukinię , następnie dodajemy szpinak -smażymy. Do podsmażonych warzyw dodajemy rozpuszczony w 3 szklankach bulion warzywny. Zagotowujemy . Całość miksujemy , doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Po zagotowaniu odstawiamy z palnika i wlewamy śmietankę 18 procent, mieszamy już nie gotujemy . Bób gotujemy w solonej wodzie odcedzamy i podajemy z kremem.
Podsumowanie przepisu
składniki 1 cukinia, 1 garść szpinaku, 1 kostka bulion warzywny, pieprz biały 1 łyżka masła, 1/2 szklanki śmietanka kremowa Gostyń18 % bób 1 szklanka

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze