1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia
  4. >
  5. Krewetki z cukinia i kapustą pekinska

Krewetki z cukinia i kapustą pekinska

fot. materiały prasowe
fot. materiały prasowe

Składniki
  • Duże krewetki Opakowanie ok 250 gr
  • Cukinia 1 szt duża
  • Kapusta pekinska 6 -10lisci
  • Sól i pieprz, oliwa, kolendra, sos sojowy
  • 1 cebula, 5 zabkow czosnku
Sposób przygotowania
Podgrzac oliwe / podsmazyc skrojona cebule i czosnek, dodac cukinie i kapustę , smazyc ok 5 min, dodać krewetki, skropic sosem sojowym/ ok.2 lyzki, po czym smazyc  5-8 min delikatnie mieszając, aby warzywa były al dente, sos powstanie sam z wody z warzyw i sosu sojowego/odprawiać do smaku, podawać na goraco bądź zimno MaKo / przystawka konkurs
Podsumowanie przepisu
Szybka przystawka z krewetek

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze