Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Czekolada z imbirem i rumem

fot.Anna Kamiñska
Cebulowe w moim ogródku nic sobie nie robią z ostatnich wybryków zimy. Dzielnie trwają z dumnie wypuszczonymi liśćmi. I choć spory śnieg niedawno je zasypał, dzisiaj zobaczyłam je na nowo. Zielone i całkiem spore czekają na pogodowe zmiany. Zupełnie jak ja.
Wprawdzie zima nie była zbyt dokuczliwa – odpukać w niemalowane! – ale zmęczenie zimową szarością i nijaką pogodą daje mi się we znaki.
Nowego i świeżego bardzo mi się chce.
Dostarczam więc sobie dodatkowych endorfin, coby doczekać na wiosny czas.
W tym celu wyciągam czekoladę, imbir i rum!

Czekolada z imbirem i rumem

Składniki:

  • czekolada w proszku ( lub dobre kakao) 2 łyżki
  • mleko migdałowe 1 szklanka
  • cynamon 1 laska
  • starty imbir 1 łyżeczka
  • ciemny rum 50 ml
Sposób przygotowania: Czekoladę dokładnie rozpuszczamy w mleku, dodajemy cynamon i starty imbir. Wszystko podgrzewamy, dolewamy rum i chwilę trzymamy na ogniu. Rozlewamy do filiżanek przez sitko. Pijemy z rozkoszą i czekamy na wiosnę!

Jak utrzymać wakacyjny nastrój przez całe lato?

Okres urlopowy zaczął się na dobre, choć niestety, rzadko spędzamy całe wakacje na wyjeździe. Przez większą część lata chodzimy do pracy próbując poczuć wakacyjny klimat ...

Recepta na lęk? „Pokochaj swoje serce”

„Życie jest zaskakująco proste, gdy przestajemy je komplikować.” mówi Dagmara Skalska w swojej najnowszej książce „Pokochaj swoje serce” i przedstawia sposób na pokonanie lęku.
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI