Francuski tost z malinami i kasztanowym miodem

Obowiązkowo w pięknych okolicznościach przyrody, na tarasie.
Obowiązkowo z muzyką w tle.
Obowiązkowo przy ulubionej lekturze.
Obowiązkowo w piżamie.
Obowiązkowo pysznie!
Obowiązkowy zestaw słodki plus pierwsza kawa „szatan”.
Obowiązkowo druga kawa z koglem moglem lub dulce de leche.
Ale co z tym słodkim śniadaniem?!
Dzisiaj bardzo proszę…|Obowiązkowo w pięknych okolicznościach przyrody, na tarasie.
Obowiązkowo z muzyką w tle.
Obowiązkowo przy ulubionej lekturze.
Obowiązkowo w piżamie.
Obowiązkowo pysznie!
Obowiązkowy zestaw słodki plus pierwsza kawa „szatan”.
Obowiązkowo druga kawa z koglem moglem lub dulce de leche.
Ale co z tym słodkim śniadaniem?!
Dzisiaj bardzo proszę…

reklama

Składniki
  • drożdżówka dwie kromki (mogą być czerstwe)
  • jajko od wiejskiej kury jedno
  • cukier z prawdziwą wanilią 2 łyżeczki
  • masło klarowane do smażenia 1 łyżka
  • maliny wedle apetytu
  • miód kasztanowy wedle uznania
Sposób przygotowania
  • Jajko rozkłócić widelcem na talerzyku. Dodać cukier z wanilią i wymieszać tymże widelcem. Patelnię postawić na dość ciepłej płycie z łyżką masła klarowanego.
  • Kromki drożdżówki maczać z obu stron w jajku i kłaść na rozgrzane masło.
  • Smażyć krótko z obu stron, do lekkiego zrumienienia.
  • Wykładać na talerz. Posypać pachnącymi malinami i polać kasztanowym miodem.