Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Francuski tost z malinami i kasztanowym miodem

Składniki:

  • drożdżówka dwie kromki (mogą być czerstwe)
  • jajko od wiejskiej kury jedno
  • cukier z prawdziwą wanilią 2 łyżeczki
  • masło klarowane do smażenia 1 łyżka
  • maliny wedle apetytu
  • miód kasztanowy wedle uznania

Obowiązkowo w pięknych okolicznościach przyrody, na tarasie. Obowiązkowo z muzyką w tle. Obowiązkowo przy ulubionej lekturze. Obowiązkowo w piżamie. Obowiązkowo pysznie! Obowiązkowy zestaw słodki plus pierwsza kawa „szatan”. Obowiązkowo druga kawa z koglem moglem lub dulce de leche. Ale co z tym słodkim śniadaniem?! Dzisiaj bardzo proszę...

Sposób przygotowania:

  • Jajko rozkłócić widelcem na talerzyku. Dodać cukier z wanilią i wymieszać tymże widelcem. Patelnię postawić na dość ciepłej płycie z łyżką masła klarowanego.
  • Kromki drożdżówki maczać z obu stron w jajku i kłaść na rozgrzane masło.
  • Smażyć krótko z obu stron, do lekkiego zrumienienia.
  • Wykładać na talerz. Posypać pachnącymi malinami i polać kasztanowym miodem.

Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI