Szare poranki nie wprawiają w entuzjazm. Wprawdzie temperatura za oknem oscyluje powyżej zera, i to jest powód do optymizmu, ale światło potrzebne jest jak powietrze. Czekam na słońce każdego dnia. Wstaję, podnoszę rolety i wypatruję choćby najmniejszego promienia.
Z porannej szarości wyciąga mnie filiżanka kawy i pomysł na dobre śniadanie. Kromki chleba, ser i korzeń. Kilka prostych składników a jaki efekt, smakowy i terapeutyczny.
Niezwykła moc kuchennej magii!|Szare poranki nie wprawiają w entuzjazm. Wprawdzie temperatura za oknem oscyluje powyżej zera, i to jest powód do optymizmu, ale światło potrzebne jest jak powietrze. Czekam na słońce każdego dnia. Wstaję, podnoszę rolety i wypatruję choćby najmniejszego promienia.
Z porannej szarości wyciąga mnie filiżanka kawy i pomysł na dobre śniadanie. Kromki chleba, ser i korzeń. Kilka prostych składników a jaki efekt, smakowy i terapeutyczny.
Niezwykła moc kuchennej magii!|Szare poranki nie wprawiają w entuzjazm. Wprawdzie temperatura za oknem oscyluje powyżej zera, i to jest powód do optymizmu, ale światło potrzebne jest jak powietrze. Czekam na słońce każdego dnia. Wstaję, podnoszę rolety i wypatruję choćby najmniejszego promienia.
Z porannej szarości wyciąga mnie filiżanka kawy i pomysł na dobre śniadanie. Kromki chleba, ser i korzeń. Kilka prostych składników a jaki efekt, smakowy i terapeutyczny.
Niezwykła moc kuchennej magii!
Grzanki z kozim twarogiem i karmelizowanym pasternakiem
Składniki
- pasternak młody korzeń
- miód kwiatowy 2 łyżki
- sok cytrynowy 1 łyżka
- tymianek 2 gałązki
- pieprz świeżo mielony
- kozi twaró 100 g
Sposób przygotowania
- Pasternak obrać i pokroić na plastry.
- Na patelni podgrzać miód, włożyć pasternak i polać cytrynowym sokiem.
- Gotować na małym ogniu, często mieszając, aż płyn się zredukuje do postaci gęstego syropu.Odstawić z ognia.
- Na patelni grillowej zrumienić grzanki z obu stron.
- Na każdą wyłożyć kozi twarożek i plastry pasternaku. Posypać solą i pieprzem, udekorować tymiankiem.