Kuchennymi drzwiami i wrześniowa kanapka

Lubię kanapki, ale tylko świeże.

reklama

Czyli przygotowane tu i teraz.

Wyłącznie takie są dla mnie dobre, pyszne i jem je z apetytem.
|

Lubię kanapki, ale tylko świeże.

Czyli przygotowane tu i teraz.

Wyłącznie takie są dla mnie dobre, pyszne i jem je z apetytem.
|

Lubię kanapki, ale tylko świeże.

Czyli przygotowane tu i teraz.

Wyłącznie takie są dla mnie dobre, pyszne i jem je z apetytem.
Nie zabieram gotowych kanapek w podróż ani na piknik. Zabieram składniki, z których kanapki komponuję. Tak mam od zawsze. Czyli pudełko lub dwa przygotowanych składników i rób kanapki, jakie chcesz! Ostatnio Jemu zachciało się dobrej i ciekawej kanapki. Przygotowałam kilka składników i położyłam na desce. Była pyszna zabawa i fajnie spędzony czas. Wszystkich do tego zachęcam!

Projekt kanapka. Wrześniowa z grillowaną piersią kaczki

Składniki
  • Kaczka podwójna świeża porcja piersi kaczki
  • sos ostrygowy 1 łyżka
  • sos sojowy 2 łyżki
  • ocet ryżowy 1/2 łyżki
  • cukier brązowy 1 łyżka
  • płatki chili i 1/2 łyżeczki
  • Składniki kanapki kromki bułki wieloziarnistej, pomidory, morele, zioła, plastry grillowanej piersi kaczki,
Sposób przygotowania
  • Ponacinać piersi kaczki na skos i włożyć do naczynia. Zalać sosami zmieszanymi z chili i wstawić do lodówki na 1 godzinę.
  • Po tym czasie mięso osuszyć i położyć na rozgrzaną patelnię grillową skórą do góry. Smażyć po 3 minuty z każdej strony.
  • Następnie wstawić patelnię z kaczką do piekarnika nagrzanego do 190 st. C i trzymać tam 15- 20 minut.
  • Wyjąć mięso i zostawić kilka minut na desce, aby odpoczęło. Pokroić je na plastry i od razu podawać.
Podsumowanie przepisu

 

 

 

morele