1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Tortille z dynią i kozim twarogiem

Fot. iStock
Fot. iStock
Sześć! Mam je w koszu na tarasie. Pomarańczowe, zielone, szare i żółte. Mają piękną skórę i wnętrze. Kiedy z trudem rozkrawam taką pięknotkę, wysypuje się rój pestek (moja babcia suszyła je na pergaminie przy kuchni...). A cudnie pomarańczowy miąższ pachnie egzotycznie. Piekę całość i planuję co będzie na talerzu. Moje dyniobranie!

Składniki:

  • pszenne tortille
  • 200 g pieczonej dyni
  • 100 g twarogu koziego
  • 1 szalotka
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 mała chili bez pestek
  • sól do smaku
  • listki kolendry

Dynię rozgnieść widelcem, dodać kozi twaróg i wymieszać. Dodać pokrojoną szalotkę, czosnek, sól i chili. Wszystko wymieszać i dodać listki kolendry. Podgrzać tortille. Masę dyniowo-twarogową wykładać na tortille, zwijać w rulony i przekrawać każdy na pół. Podawać z ulubionymi ziołami, kiełkami i cytryną.

Autorka prowadzi blog kuchennymidrzwiami.pl

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze