Kuchennymi drzwiami w rytmie slow: Projekt kanapka

Kuchennymi drzwiami w rytmie slow, Anna Kamińs

Projekt kanapka zrodził mi się spontanicznie w pewien mokry poranek. Kanapka raz w miesiącu.
Pierwsza Wrześniowa.|Projekt kanapka zrodził mi się spontanicznie w pewien mokry poranek. Kanapka raz w miesiącu.
Pierwsza Wrześniowa.|Projekt kanapka zrodził mi się spontanicznie w pewien mokry poranek. Kanapka raz w miesiącu.
Pierwsza Wrześniowa.|Projekt kanapka zrodził mi się spontanicznie w pewien mokry poranek. Kanapka raz w miesiącu.
Pierwsza Wrześniowa.|Projekt kanapka zrodził mi się spontanicznie w pewien mokry poranek. Kanapka raz w miesiącu.
Pierwsza Wrześniowa.|Projekt kanapka zrodził mi się spontanicznie w pewien mokry poranek. Kanapka raz w miesiącu.
Pierwsza Wrześniowa.|Projekt kanapka zrodził mi się spontanicznie w pewien mokry poranek. Kanapka raz w miesiącu.
Pierwsza Wrześniowa.|Projekt kanapka zrodził mi się spontanicznie w pewien mokry poranek. Kanapka raz w miesiącu.
Pierwsza Wrześniowa.|Projekt kanapka zrodził mi się spontanicznie w pewien mokry poranek. Kanapka raz w miesiącu.
Pierwsza Wrześniowa.|Projekt kanapka zrodził mi się spontanicznie w pewien mokry poranek. Kanapka raz w miesiącu.
Pierwsza Wrześniowa.

Kanapka to nie takie łatwe. Nie tak raz-dwa i jest. W kanapce nie chodzi o to, żeby się „zapchać” i błyskawicznie zaspokoić głód. Kanapka to danie samo w sobie. To filozofia. To prosto, świeżo i pięknie. Kanapkę robi się cierpliwie i z fantazją. Kanapką się delektuje. Obojętnie, czy to z rana, czy w ciągu dnia. Kanapka musi pasować do nastroju, okoliczności i pory roku. A także do tego, co się czyta, jedząc kanapkę. Lub z kim się kanapkę akurat je.

reklama

Wrześniowa kanapka z pieczoną papryką,fetą i miodem kasztanowym

Składniki
  • kromki grillowanego chleba lub bagietki
  • papryka żółta i czerwona po 1 sztuce
  • oliwa
  • grecka feta kilka plasterków
  • miód kasztanowy lub inny ulubiony
Sposób przygotowania

 

 

 

  • Paprykę upiec w 200 st.C, aż skórka prawie sczernieje.
  • Włożyć do naczynia, np. do garnka, przykryć i zostawić do ostygnięcia.
  • Następnie wyjąć, zdjąć skórę i usunąć gniazda nasienne.
  • Pokroić paprykę w paski,włożyć do pojemnika i zalać oliwą.
  • Fetę pokroić na dowolne kawałki.
  • Na patelni grillowej opiec kromki pieczywa z dwóch stron.
  • Na ciepłym chlebie układać paski papryki, fetę i polać miodem.