Rogale francuskie z pastą z jajka, awokado i zielonych liści

Rozsmakowałam się w zielonym.
Rozkoszny wydaje mi się każdy kęs.
Hoduję zielone na parapecie, pielęgnuję, doglądam.
Doniczki z tymiankiem, miętą, szczypiorkiem i koprem.
Pole rzeżuchy.
Zielone jest dla mnie szczególnie piękne wiosną.
Doskonałe w swojej barwie, nasycone długim czekaniem.
Idealne na każdym talerzu.|Rozsmakowałam się w zielonym.
Rozkoszny wydaje mi się każdy kęs.
Hoduję zielone na parapecie, pielęgnuję, doglądam.
Doniczki z tymiankiem, miętą, szczypiorkiem i koprem.
Pole rzeżuchy.
Zielone jest dla mnie szczególnie piękne wiosną.
Doskonałe w swojej barwie, nasycone długim czekaniem.
Idealne na każdym talerzu.|Rozsmakowałam się w zielonym.
Rozkoszny wydaje mi się każdy kęs.
Hoduję zielone na parapecie, pielęgnuję, doglądam.
Doniczki z tymiankiem, miętą, szczypiorkiem i koprem.
Pole rzeżuchy.
Zielone jest dla mnie szczególnie piękne wiosną.
Doskonałe w swojej barwie, nasycone długim czekaniem.
Idealne na każdym talerzu.

reklama

Składniki
  • Zielona pasta
  • wiejskie jajka ugotowane na twardo 2 sztuki
  • dojrzałe awokado jeden owoc
  • sok z cytryny 1/2 łyżki
  • majonez 2 łyżki
  • zielone liście młode liście mniszka, rzeżucha, kolendra, koperek, szczypiorek, sałata
  • sól i pieprz do smaku
  • świeże rogale z ciasta francuskiego po jednym na osobę
Sposób przygotowania
  • Jajka ugotować na twardo, przestudzić i obrać. Pokroić w kostkę.
  • Awokado obrać i pokroić. Skropić sokiem z cytryny.
  • Dodać pokrojony szczypiorek, rzeżuchę i koperek.
  • Dodać sól , pieprz i majonez. Delikatnie wymieszać.
  • Rogale przekroić. Na jednej połowie położyć pastę jajeczną, listki mniszka, kolendry, rzeżuchy i sałaty. Przykryć drugą połową rogala.
  • Smacznego zielonego!