Zielony mus na jesień za kuchennymi drzwiami

Anna_Kaminska

Dojrzała jesień może być piękna i zachwycać.
Dla mnie to taka jak teraz.
Słoneczna i pogodna.
W weekend podziwiałam kolory opadłych liści i delektowałam się każdym ciepłym promieniem.
Z przyjemnością robiły się bazarowe zakupy.|Dojrzała jesień może być piękna i zachwycać.
Dla mnie to taka jak teraz.
Słoneczna i pogodna.
W weekend podziwiałam kolory opadłych liści i delektowałam się każdym ciepłym promieniem.
Z przyjemnością robiły się bazarowe zakupy.|Dojrzała jesień może być piękna i zachwycać.
Dla mnie to taka jak teraz.
Słoneczna i pogodna.
W weekend podziwiałam kolory opadłych liści i delektowałam się każdym ciepłym promieniem.
Z przyjemnością robiły się bazarowe zakupy.

Nie wiem jak to się stało, ale kupowałam prawie same zielone. Jarmuż,karczochy, sałaty, kiełki, ogórki i nawet zielone pomidory!

reklama

Mój zielony koszyk wyglądał cudownie.
No cóż, zielonego to jesienią trochę brak…
Dlatego polecam zielony mus na każdą porę dnia.

Zielony mus na jesień

Składniki
  • jarmuż 5 łodyg
  • kiwi 5 sztuk
  • ogórki 3 sztuki
  • kiełki rukoli 5 łyżek
  • kiełki słonecznika 5 łyżek
  • sok z cytryny z 1/2 sztuki
  • woda źródlana 1 szklanka
  • szczypta soli ewentualnie
Sposób przygotowania
  • Z łodyg jarmużu oderwać liście. Kiwi obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Ogórki obrać ze skórki i pokroić. Wrzucić wszystko do kielicha blendera.
  • Dodać sok z cytryny, kiełki i ewentualnie szczyptę soli.
  • Dolać połowę wody i zmiksowac całość.
  • Sprawdzić konsystencję. Jeżeli jest za gęsta, dolać resztę wody.
  • Jeść albo pić od razu.
  • Można doprawiać po swojemu: solą, stewią…