Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Zielony mus na jesień za kuchennymi drzwiami

Składniki:

  • jarmuż 5 łodyg
  • kiwi 5 sztuk
  • ogórki 3 sztuki
  • kiełki rukoli 5 łyżek
  • kiełki słonecznika 5 łyżek
  • sok z cytryny z 1/2 sztuki
  • woda źródlana 1 szklanka
  • szczypta soli ewentualnie

Anna_Kaminska
Dojrzała jesień może być piękna i zachwycać. Dla mnie to taka jak teraz. Słoneczna i pogodna. W weekend podziwiałam kolory opadłych liści i delektowałam się każdym ciepłym promieniem. Z przyjemnością robiły się bazarowe zakupy.

Nie wiem jak to się stało, ale kupowałam prawie same zielone. Jarmuż,karczochy, sałaty, kiełki, ogórki i nawet zielone pomidory!

Mój zielony koszyk wyglądał cudownie.
No cóż, zielonego to jesienią trochę brak…
Dlatego polecam zielony mus na każdą porę dnia.

Zielony mus na jesień

Sposób przygotowania:

  •  Z łodyg jarmużu oderwać liście. Kiwi obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Ogórki obrać ze skórki i pokroić. Wrzucić wszystko do kielicha blendera.
  •  Dodać sok z cytryny, kiełki i ewentualnie szczyptę soli.
  •  Dolać połowę wody i zmiksowac całość.
  • Sprawdzić konsystencję. Jeżeli jest za gęsta, dolać resztę wody.
  • Jeść albo pić od razu.
  •  Można doprawiać po swojemu: solą, stewią...

Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI