1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Zupa z młodych warzyw

ANNA.KAMINSKA
ANNA.KAMINSKA
Festiwal młodych warzyw na każdym kroku. Nie ma nic bardziej fantastycznego niż młody groszek, bób czy marchewka.|Festiwal młodych warzyw na każdym kroku. Nie ma nic bardziej fantastycznego niż młody groszek, bób czy marchewka.|Festiwal młodych warzyw na każdym kroku. Nie ma nic bardziej fantastycznego niż młody groszek, bób czy marchewka.|Festiwal młodych warzyw na każdym kroku. Nie ma nic bardziej fantastycznego niż młody groszek, bób czy marchewka.

Nie potrzeba się zbytnio głowić, żeby przygotować z nich pyszne danie. Proste i lekkie. Tak lubię! Dlatego lato dla mnie trwa o wiele za krótko. Łapię każdą jego chwilę i cieszę się z każdego dnia. Głoszę pochwałę młodych warzyw i szlocham, kiedy zbliża się jesień. Lato trwaj!

Składniki
  • młoda kapusta połowa główki
  • młody groszek cukrowy w łupinach 500 g
  • młoda marchewka pęczek
  • młode ziemniaki 200 g
  • dymki ze szczypiorem 2 sztuki
  • koperek posiekany 2 łyżki
  • oliwa 2 łyżki
  • bulion warzywny 500 ml
  • sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
  • Kapustę i marchewkę umyć. Pokroić dowolnie.
  • Ziemniaki dobrze wyszorować, pokroić.
  • Groszek wyłuskać z łupiny.
  • Na dużą patelnię wylać oliwę . Zblanszować na niej najpierw kapustę i przełożyć do garnka ,w którym będzie się gotowała zupa.
  • Następnie podsmażyć ziemniaki i marchewkę, dodać dymkę.
  • Przełożyć wszystko do garnka z kapustą.
  • Wlać bulion, dodać sól i gotować 15 minut.
  • Dodać groszek i gotować jeszcze 5 minut.
  • Zupę doprawić pieprzem i ewentualnie solą.
  • Przełożyć na talerze i posypać koperkiem.
 

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze