Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Letnia sałatka z rukoli i pora

Składniki:


  • por 1

  • rukola 3 garście

  • ananas konserwowy 5 plastrów

  • pomidorki koktajlowe 10 sztuk

  • parmezan


Sposób przygotowania:

 Por dokładnie umyć, białą jego część pokroić w cienkie półkrążki. Dodać rukolę, pokrojonego w cząstki ananasa,  pomidorki koktajlowe i wymieszać. Następnie przygotować sos winegret, z następujących składników:

- 1 łyżka musztardy Tarsmak

- 50 ml octu winnego

- 50 ml oleju

- 100 ml soku z ananasa (z puszki)

- 1 łyżeczka cukru

- ½ łyżeczki soli                                                  

 Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Sałatkę polać obficie sosem winegret, na wierzch zetrzeć parmezan.

Smacznego!

   

Podsumowanie

Łatwy i szybki w przygotowaniu przepis, idealny na letnie upały.

 



Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI