Letnia sałatka z rukoli i pora

reklama

Składniki
  • por 1
  • rukola 3 garście
  • ananas konserwowy 5 plastrów
  • pomidorki koktajlowe 10 sztuk
  • parmezan
Sposób przygotowania

 Por dokładnie umyć, białą jego część pokroić w cienkie półkrążki. Dodać rukolę, pokrojonego w cząstki ananasa,  pomidorki koktajlowe i wymieszać. Następnie przygotować sos winegret, z następujących składników:

– 1 łyżka musztardy Tarsmak

– 50 ml octu winnego

– 50 ml oleju

– 100 ml soku z ananasa (z puszki)

– 1 łyżeczka cukru

– ½ łyżeczki soli                                                  

 Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Sałatkę polać obficie sosem winegret, na wierzch zetrzeć parmezan.

Smacznego!

 

 

Podsumowanie przepisu

Łatwy i szybki w przygotowaniu przepis, idealny na letnie upały.