Lody jogurtowo – truskawkowe

Olga Pietkiewicz / W porcie, załadunek na prom na rzece Gambia. To tu podchodzi do Nahil. Proponuje, że się nami zaopiekuje.

reklama

Składniki
  • truskawek 250 g
  • śmietana kremówka 30% 150 g
  • cukier 10 łyżek
  • jogurt naturalny typu greckiego 400 g
Sposób przygotowania
Truskawki umyć i oczyścić, włożyć do pojemnika blendera, dodać cukier i całość dobrze zmiksować na gładką masę. Tak przygotowane truskawki przełożyć do miski, dodać jogurt naturalny i wymieszać.
W drugiej misce należy ubić śmietankę kremówkę na sztywno. Ubitą śmietanę dodać do truskawek i delikatnie wmieszać w masę.
Całość wlać do maszynki do lodów i dalej postępować zgodnie ze wskazówkami producenta zawartymi w instrukcji obsługi.
Smacznego 🙂

 

Podsumowanie przepisu
Od dawna marzyłam o maszynce do lodów, byłam strasznie ciekawa jak mogą smakować.
W tym roku na dzień dziecka dostałam swoją pierwszą maszynkę do lodów 🙂
I się zaczęło…
Było już kilka smaków lodów – waniliowe, śmietankowe, z sosem malinowym, z białą czekoladą i przyszedł czas na coś lekkiego. Dziś zapraszam Was na pyszne lody jogurtowo – truskawkowe.
Bardzo proste do przygotowania, a taaaakie dobre 🙂
Polecam z całego serca!