Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Makaron z krewetkami

Składniki:

  • Międzybrodzki Makaron nitka cienka 1 paczka
  • oliwa z oliwek 4 łyżki
  • cebula 1 szt.
  • czosnek 5 ząbków
  • krewetki tygrysie surowe 500g
  • białe wytrawne wino 100 ml
  • pomidory 2 średnie szt
  • natka z pietruszki 1 mały pęczek


Sposób przygotowania:

1.      Makaron gotujemy w osolonej wodzie wedle wskazówek na opakowaniu, odcedzamy i hartujemy.

2.      Cebulę kroimy w kostkę, a czosnek w drobne plasterki. Następnie podsmażamy na oliwie i dodajemy obrane z pancerza krewetki i wino. Całość doprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem i dusimy około 2 minut.

3.      Na patelnie dodajemy makaron oraz pokrojone w kostkę pomidory.

4.      Całość chwilę podduszamy, na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki, mieszamy i gotowe.

Dla amatorów ostrzejszych smaków, proponujemy jeszcze płatki chilli lub ostrą paprykę.

 

Smacznego!

Podsumowanie

Makaron z krewetkami jako danie na romantyczny wieczór albo imprezę ze znajomymi.

POLECANE KSIĄŻKI