Składniki
- Zielone zioła
- Polędwiczki z indyka
- Zielone pesto
- Świeży szpinak
- Zielony makaron szpinakowy
Sposób przygotowania
Makaron gotujemy. Polędwiczki obtaczamy w zielonych ziołach (tymianek, pietruszka, kolendra, bazylia, mięta…), czyli we
wszystkim zielonym, co znajdziemy w przydomowym ogródku. W przypadku braku takowego… ratujemy się kupnym zielonym pesto. Polędwiczki doprawiamy pieprzem. Łączymy na patelni: lekko podsmażony na czosnku szpinak (tak, żeby był chrupki, więc nie przesadzamy z długością obecności samego szpinaku na patelni/ woku. Dodajemy polędwiczki i zielony makaron. Chwilę trzymamy na patelni aż do przeniknięcia smaków.
Zastanawiamy się, czym popijamy: wodą z dużą ilością mięty czy może koktajlem z kiwi?
Podsumowanie przepisu
Lubicie kolor zielony? Jeśli tak to, to danie będzie Wam wizualnie smakować. Strategia działania: bierzemy wszystko, co zielone.