Makaron ‘zielono mi’

reklama

Składniki
  • Zielone zioła
  • Polędwiczki z indyka
  • Zielone pesto
  • Świeży szpinak
  • Zielony makaron szpinakowy
Sposób przygotowania

Makaron gotujemy. Polędwiczki obtaczamy w zielonych ziołach (tymianek, pietruszka, kolendra, bazylia, mięta…), czyli we wszystkim zielonym, co znajdziemy w przydomowym ogródku. W przypadku braku takowego… ratujemy się kupnym zielonym pesto. Polędwiczki doprawiamy pieprzem. Łączymy na patelni: lekko podsmażony na czosnku szpinak (tak, żeby był chrupki, więc nie przesadzamy z długością obecności samego szpinaku na patelni/ woku. Dodajemy polędwiczki i zielony makaron. Chwilę trzymamy na patelni aż do przeniknięcia smaków.

Zastanawiamy się, czym popijamy: wodą z dużą ilością mięty czy może koktajlem z kiwi?

Podsumowanie przepisu

Lubicie kolor zielony? Jeśli tak to, to danie będzie Wam wizualnie smakować. Strategia działania: bierzemy wszystko, co zielone.