Mięsna szpadka w trzech smakach

reklama

Składniki
  • filet z indyka 100 g
  • polędwiczka wieprzowa 100 g
  • schab bez kości 100 g
  • olej 2 łyżki
  • do indyka: sól, kurkuma, miód, musztarda, imbir
  • do polędwiczki: sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, czosnek, majeranek
  • do schabu: sól, papryka słodka, płatki chilli, zioła prowansalskie
Sposób przygotowania

Mięso oczyścić z błonek, umyć, lekko rozklepać tłuczkiem, doprawić poszczególnymi przyprawami, a następnie natłuścić olejem i odstawić do lodówki na minimum godzinę. Każdy kawałek nadziać na dwie szpadki do szaszłyków i zgrillować na średnio rozgrzanym ruszcie z obydwu stron. Podawać z musztardą sarepską Tarsmak.

                                                            

 

Smacznego!

Podsumowanie przepisu

Doskonały przepis dla każdego, kto chce urozmaicić letnie grillowanie.