Cooking with Yellow Dog – warsztaty

LAKSA, TOM YOU, EGG DROP, WONTON – to menu marcowych warsztatów kulinarnych Yellow Doga.|LAKSA, TOM YOU, EGG DROP, WONTON – to menu marcowych warsztatów kulinarnych Yellow Doga.
To hitowe krakowskie warsztaty z właścicielem restauracji Yellow Dog na Krupniczej! Tym razem pracować będzie można w dwuosobowych grupach. Każda para pod czujnym okiem Yellow Doga stworzy swoje własne dania. Co w programie? • Co do czego i dlaczego? Trochę KULINARNEJ GEOGRAFII i HISTORII. Przegląd składników; • Przygotowanie PAST do zup ze ŚWIEŻYCH składników. Będziemy używać KORZENI, warzyw, przypraw i świeżych ŹIÓŁ. Gotowe pasty – NIE DOZWOLONE!!! • Teoria i technika wywaru. • Dodatki do zup. • Podczas tych warsztatów opanujecie TECHNIKę, poznacie ZASADY, porozmawiacie o TRADYCJI, ale najważniejsze będzie obudzenie pewności siebie i wiara w INTUICJĘ! • DEGUSTACJA ugotowanych potraw w akompaniamencie WIN. • Liczba uczestników – maksymalnie 10 osób. Pracuje się w parach. Terminy: 02/03 09/03 16/03 22/03 30/03 Decyduje kolejność zgłoszeń: cooking@yellowdog.pl

reklama