Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

CookUp: 11 dań na Wielkanoc do zabrania do domu!


25 marca 2013 Newsfood redakcja
Wyobraź sobie idealne przygotowania do Świąt – gotujesz w pełni wyposażonej kuchni, wszystkie składniki masz pod ręką, nad Twoimi potrawami czuwa doświadczona szefowa kuchni, a na koniec nie musisz zmywać! Jeśli taki scenariusz brzmi dla Ciebie kusząco, to przyjdź 30 marca do CookUp i pod okiem Dominiki Krzemińskiej przygotuj Wielkanoc dla siebie i swoich bliskich.

Pod okiem szefowej „Przegryzia” w CookUp można przyrządzić 11 wielkanocnych potraw: paschę, mazurek kajmakowy z czarną porzeczką, babę drożdżową zaparzaną, żurek na domowym zakwasie, karkówkę pieczoną w majeranku i czosnku, sałatkę ziemniaczaną, jajka faszerowane, królika duszonego w sosie maślano-cebulowym, pasztet, pasty do jajek oraz chleb na zakwasie. Do przygotowania dań użyte będą najwyższej jakości produkty od lokalnych i sprawdzonych dostawców, które kupią organizatorzy. Wszystkie potrawy zostaną przygotowane przez uczestników własnoręcznie, w porcjach rodzinnych. Zabiorą je ze sobą do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach. W programie zaplanowane jest także malowanie pisanek. Po zajęciach będzie czas dla siebie: nie będzie się trzeba martwić o to, co przygotować na Wielkanoc. Liczy się też komfortowa atmosfera pracy – na spotkanie zaproszone jest tylko 10 osób. Informacje organizacyjne: termin: 30.03, godz. 10.00; czas trwania: ok. 7 godzin; rezerwacje: www.cookup.pl


POLECANE KSIĄŻKI