W piątek 1 czerwca 2012 r. Mielżyński Wine Bar zaprasza na degustację octów balsamicznych i specjalne menu z tym włoskim specjałem w roli głównej.
O occie balsamicznym, jego walorach i zastosowaniu w kuchni będą mówić Cristina Crotti z firmy Il Borgo oraz Marco Stabile - szef kuchni Ora d'Aria, florenckiej restauracji nagrodzonej gwiazdką Michelin. Oprócz możliwości spróbowania różnych rodzajów octu balsamicznego, goście będą mogli skosztować specjalnie przygotowanych na ten wieczór potraw. W menu znajdą się między innymi:
- tatar wołowy z gruszką w occie balsamicznym,
- wątróbka z jabłkiem, cebulą i octem balsamicznym,
- risotto z parmezanem i czerwonym octem balsamicznym,
- jajka z kremem z ziemniaków i żółtym octem balsamicznym,
- truskawki z lodami waniliowymi i octem balsamicznym.
Degustacja będzie trwała od godziny 14.00 do wieczora, natomiast potrawy ze specjalnego menu będą serwowane od godziny 13.00 do zamknięcia lokalu.