1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Degustacja octów balsamicznych w Mielżyński Wine Bar

W piątek 1 czerwca 2012 r. Mielżyński Wine Bar zaprasza na degustację octów balsamicznych i specjalne menu z tym włoskim specjałem w roli głównej.

O occie balsamicznym, jego walorach i zastosowaniu w kuchni będą mówić Cristina Crotti z firmy Il Borgo oraz Marco Stabile - szef kuchni Ora d'Aria, florenckiej restauracji nagrodzonej gwiazdką Michelin. Oprócz możliwości spróbowania różnych rodzajów octu balsamicznego, goście będą mogli skosztować specjalnie przygotowanych na ten wieczór potraw. W menu znajdą się między innymi:

  • tatar wołowy z gruszką w occie balsamicznym,
  • wątróbka z jabłkiem, cebulą i octem balsamicznym,
  • risotto z parmezanem i czerwonym octem balsamicznym,
  • jajka z kremem z ziemniaków i żółtym octem balsamicznym,
  • truskawki z lodami waniliowymi i octem balsamicznym.
Degustacja będzie trwała od godziny 14.00 do wieczora, natomiast potrawy ze specjalnego menu będą serwowane od godziny 13.00 do zamknięcia lokalu.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze