Dorszowe Żniwa to jeden z najstarszych Konkursów Kulinarnych w Polsce,jego celem jest: - promocja sztuki kulinarnej - utrwalanie więzi środowiskowej - popularyzowanie tradycji kulinarnej Kaszubszczyzny Zwycięzca Konkursu otrzymuje nominację do KULINARNEGO PUCHARU POLSKI 2012 ! W Mistrzostwach uczestniczą 3- osobowe zespoły składające się z trzech profesjonalnych kucharzy. Konkurs – zorganizowany jest w formie Sztafety Kulinarnej, gdzie każdy członek ekipy ( kucharz ) wykonuje 1 danie. Zadaniem zespołu będzie wykonanie w czasie max do 3 godzin trzech dań składających się z : a) zakąski z ryby b) dania głównego z dorsza i grzybów oraz serka Capresi c) deseru z serka homogenizowany o smaku waniliowym i świeżych lub mrożonych malin (szczegóły w Regulaminie) Ilość drużyn biorących udział w Mistrzostwach: 8 ( osiem ) O zakwalifikowaniu decyduje kreatywność i pomysłowość zgłaszanych prac w terminie do 30 czerwca 2012 r. pocztą elektroniczną na adres szulba@tlen.pl lub mariusz.gachewicz@op.pl