Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Ewa Wachowicz w Hell’s Kitchen


30 października 2014 Newsfood redakcja
Ewa Wachowicz, jurorka „TOP CHEF" i gospodyni programu „Ewa gotuje" zdradziła, jakich dań nie spróbuje już nigdy więcej w życiu.

„Na Dalekim Wschodzie jest bardzo wyszukane danie – są to 70-letnie kacze jaja. Ze względu na bardzo długi czas leżakowania rodziny z pokolenia na pokolenie przekazują sobie plantację jaj, które są zakopywane w ziemi. Jeżeli ktokolwiek z państwa miał okazję spróbować zepsutego jajka, to proszę sobie wyobrazić, jaki zapach i smak musi mieć 70-letnie jajko. W tej potrawie nie rozsmakowałam się, ale zapach pozostał na długo w pamięci”, śmieje się Ewa Wachowicz. Mimo ogromnego niesmaku jaki pozostał po wizycie w Azji, Ewa Wachowicz podczas kolejnych podróży nie bała się ryzykować i próbowała przeróżnych potraw. „W Urugwaju miałam okazję zjeść ser dojrzewający, w którym są robaki drążące dziury. Do momentu, kiedy nie zobaczyłam tych białych robaków czułam się dobrze. Kiedy jednak wypełzły na deskę, musiałam natychmiast opuścić stolik – wspomina Ewa Wachowicz. Ewa Wachowicz pojawiła się w „Hell’s Kitchen – Piekielna Kuchnia” nie tylko w roli gościa. Zwycięzcy konkurencji przygotowanej przez Wojciecha Modesta Amaro wystąpią w specjalnych odcinkach programu „Ewa gotuje”.


POLECANE KSIĄŻKI