Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

„Gonimy króliczka” – warsztaty kulinarne z szefem kuchni Concordia Taste


27 lutego 2013 Newsfood sylwester.ciach
Nie chodzi o to, by złapać króliczka, lecz by… przygotować z niego pyszne wielkanocne potrawy.A tego można nauczyć się na kolejnych warsztatach kulinarnych z szefem kuchni restauracji Concordia Taste.

Wielkanoc coraz bliżej, więc jeśli chcecie zaskoczyć swoich gości niecodzienną, oryginalną potrawą, koniecznie wybierzcie się na warsztaty kulinarne z Tomkiem Purolem. Pod okiem naszego szefa kuchni nauczycie się samodzielnie przygotowywać pyszne dania z królika, zobaczycie, jak pięknie można je podać, a na koniec…sami usiądziecie do stołu i będzie świętować.  Menu: Przystawka gorąca: Gotowany w niskiej temperaturze comber z królika na musie z zielonej cukinii z karmelizowanymi żółtymi burakami z dodatkiem emulsji pietruszkowej Zupa: Esencjonalny bulion z królika, pomidorów i tymianku podany z króliczymi pulpecik  Danie główne: Kiełbasa z królika i wędzonego boczku podana na musie z czerwonego buraka, pieczonymi marchewkami z sosem z musztardy francuskiej Deser: Słodkie kulki czekoladowe na zielonym cieście.   Prowadzący: Tomasz Purol – prawdziwy mistrz wśród kucharzy. Zdobywca m.in. kulinarnego pucharu Polski, złotego medalu na Drużynowych Mistrzostwach Europy we Włoszech i pierwszego miejsca na Olimpiadzie Smaku. Był szefem kuchni najlepszych hoteli w Polsce, teraz wprowadza swoje autorskie menu w Concordia Taste. Kocha ryby i owoce morza, promuje polskie produkty regionalne i z uporem przypomina wszystkim o takich warzywach jak jarmuż, pasternak czy brukiew. Twierdzi, że dobry kucharz powinien być ciągle głodny i spragniony… Głodny nowych doznań i spragniony świeżych pomysłów. Termin: 2 marca 2013 Czas trwania: godz. 12.00 – 16.00 Prowadzący: Tomasz Purol, szef kuchni Concordia Taste Miejsce: Concordia Design


POLECANE KSIĄŻKI