Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Good Food Fest!


9 listopada 2012 Newsfood redakcja
Multijęzykowy projekt kulinarny food for friends oraz C.S. Nowy Fort Sokolnickiego zapraszają na pierwszą edycję niezwykłego, rodzinnego festiwalu kulinarnego, promującego dobre i zdrowe jedzenie. GOOD FOOD FEST 2012 to wydarzenie otwarte na dialog, wymianę poglądów, czy innowacyjne trendy kulinarne. W ramach festiwalu: spotkania z kulinarnymi gwiazdami, pokazy, strefa dzieciaka, targowisko z najlepszymi produktami kulinarnymi kraju, strefa wyśmienitych restauracji, strefa warsztatów, strefa vege, strefa projekcji filmów kulinarnych, strefa interakcji, strefa blogerów, psychologia kulinarna, strefa ngo, muzyka, wystawy…

sobota – 17.11.2012: scena główna – dziedziniec: godz 11:00 – pokaz kulinarny z degustacją – DAVID GABORIAUD – jabłka i gruszki w kuchni godz 12:30 – koncert otwarcia – RYSIEK BAZARNIK – gra na garnkach, kubkach do spieniania mleka oraz pojemnikach GN godz 13:00 – pokaz kulinarny z degustacją – TOMEK WOŹNIAK – nieznane polskie smaki w nowej odsłonie: jarzębina, topinambur, pasternak, jarmuż godz 14:00 – pokaz kulinarny z degustacją – MACIEJ SZACIŁO i PIOTR HENSCHKE – kuchnia jogina godz 15:00 – pokaz kulinarny z degustacją – JOLA SŁOMA i MIREK TRYMBULAK – kuchnia bezglutenowa i bezmleczna, dla Mam, dzieci i dorosłych godz 16:00 – pokaz kulinarny z degustacją – DAVID GABORIAUD – ślimaki godz 17:00 – pokaz kulinarny z degustacją – TOMASZ JAKUBIAK – slowfoodowy streetfood godz 18:00 – dj set strefa warsztatów: godz 11:00 – warsztaty kulinarne – TOMEK WOŹNIAK godz 13:00 – warsztaty kulinarne – DAVID GABORIAUD godz 16:00 – warsztaty sadzenia i hodowli ziół oraz kwiatów jadalnych strefa dzieciaka: godz 11:00 – warsztaty kulinarne – zdrowa kanapka godz 12:00 – warsztaty kulinarne – pierwsze kroki w kuchni – ANIA CHARKO godz 14:00 – warsztaty gry na garnkach – RYSIEK BAZARNIK godz 15:00 – warsztaty kulinarne – ALICJA THAN godz 16:00 – joga dla najmłodszych – JOANNA KOŁYSZKO-TOMASIK smakowisko: – targ z najlepszymi, regionalnymi produktami kraju, wyśmienite restauracje, zaskakujące eko produkty, kulinarne ciekawostki, nietuzinkowe trunki więcej informacji: http://www.facebook.com/events/251907401605596/?ref=ts&fref=ts strefa vege by Henschke Festival: projekcje/aktywacje/restauracje/prezentacje strefa interakcji: godz 11:00 – wykład – medycyna w kuchni, czyli ajurweda dla wszystkich – MONIKA PTAK godz 12:00 – wykład – suplementy w diecie wegetariańskiej – HANNA STOLIŃSKA godz 13:00 – dyskusja – czym jest suwerenność żywnościowa? – INSTYTUT GLOBALNEJ ODPOWIEDZIALNOŚCI godz 14:00 – dyskusja z degustacją – alternatywne kierunki kulinarne – superfood, raw food, freeganizm – MARTA MURAWSKA i MARCIN RENDAK godz 16:00 – wykład – wstęp i przygotowanie do Jogi godz 17:00 – zajęcia z Jogi dla dorosłych – WIKTOR MORGULEC strefa projekcji: – „Making the Connection” strefa psychologii kulinarnej by Dorota Minta: – Kulinarna kozetka Minty – porady i miniwarsztaty, czynne w godz. – 11:00-14:00; 16:00-18:00 strefa ngo’s: – projekcje/aktywacje/prezentacje – Slow Food Warszawa, Slow Food Youth Warszawa, Instytut Globalnej Odpowiedzialności, Polska Zielona Sieć, Greenpeace, WWF, Viva! strefa blogerów: – wystawa zdjęć – warsztaty fotografii kulinarnej – konkurs na kulinarną stylizacją festiwalu cz.I niedziela – 18.11.2012 :

scena główna – dziedziniec: godz 12:00 – pokaz kulinarny z degustacją – MALKA KAFKA – kuchnia koszerna i Kabała godz 13:00 – pokaz kulinarny z degustacją – TOMEK WOŹNIAK – kuchnia hinduska godz 14:00 – pokaz kulinarny z degustacją – ALICJA I ALON THAN – sushi z polskich składników godz 15:00 – pokaz kulinarny z degustacją – DAVID GABORIAUD – sery godz 16:00 – kulinarne szaleństwo – KUBA KORCZAK – konkursy/interakcje/degustacje strefa warsztatów: godz 12:00 – warsztaty tłoczenia oleju na zimno z dyni, słonecznika i orzechów, za pomocą prasy ręcznej – KLAUDIA WOJCIECHOWICZ godz 13:00 – warsztaty kulinarne – pesto z polskich składników – MALKA KAFKA godz 14:00 – multijęzykowe warsztaty kulinarne – TOMEK WOŹNIAK godz 15:00 – warsztaty kulinarne – robaki na talerzu – KUBA URBAŃSKI godz 16:00 – akcja przetwory – SLOW FOOD YOUTH strefa dzieciaka: – całodniowe porady żywieniowe dla najmłodszych i ich rodziców – ANIA CHARKO godz 11:00 – warsztaty kulinarne – owoce sezonowe – GRZEGORZ ŁAPANOWSKI godz 12:00 – warsztaty kulinarne – zioła – GRZEGORZ ŁAPANOWSKI smakowisko: – targ z najlepszymi, regionalnymi produktami kraju, wyśmienite restauracje, zaskakujące eko produkty, kulinarne ciekawostki, nietuzinkowe trunki więcej informacji: http://www.facebook.com/events/251907401605596/?ref=ts&fref=ts strefa vege by Henschke Festival: projekcje/aktywacje/restauracje/prezentacje strefa interakcji: godz 12:00 – wykład – vege bunt – czyli wegetarianizm w subkulturach – MIKOŁAJ KOŁYSZKO godz 13:00 – debata – o co cho z GMO? – spotkanie ze zwolennikami, sceptykami, rolnikami oraz ekologami – GMO TO NIE TO godz 14:30 – wykład/dyskusja/degustacja – miód i pszczoły – zagrożenie i wymieranie – RYSZARD MAREK KOWALSKI godz 16:00 – zajęcia tematyczne z Jogi – Asany poprawiające trawienie – KASIA MARKOWSKA strefa projekcji: – „Planeat” strefa psychologii kulinarnej by Dorota Minta: – Kulinarna kozetka Minty – porady i miniwarsztaty, czynne w godz. – 11:00-14:00; 16:00-18:00 strefa ngo’s: – projekcje/aktywacje/prezentacje – Slow Food Warszawa, Slow Food Youth Warszawa, Instytut Globalnej Odpowiedzialności, Polska Zielona Sieć, Greenpeace, WWF, Viva! strefa blogerów: – wystawa zdjęć – warsztaty fotografii kulinarnej – konkurs na kulinarną stylizację festiwalu cz.II – finał strefa promili: godz 16:00 – wykład z degustacją – nalewki – Karol Majewski

bilety: 25 zł/dzień – 40zł/karnet – dzieciaki do 10 lat – gratis! dostępne na: http://www.ebilet.pl/szukaj.php?t=o&oid=787, w sieci Empik oraz na miejscu, w dniu imprezy więcej: www.goodfoodfest.pl oraz http://www.facebook.com/goodfoodfestpl?ref=hl


POLECANE KSIĄŻKI