1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. REKLAMA
  4. >
  5. Good Food Fest!

Good Food Fest!

Multijęzykowy projekt kulinarny food for friends oraz C.S. Nowy Fort Sokolnickiego zapraszają na pierwszą edycję niezwykłego, rodzinnego festiwalu kulinarnego, promującego dobre i zdrowe jedzenie. GOOD FOOD FEST 2012 to wydarzenie otwarte na dialog, wymianę poglądów, czy innowacyjne trendy kulinarne. W ramach festiwalu: spotkania z kulinarnymi gwiazdami, pokazy, strefa dzieciaka, targowisko z najlepszymi produktami kulinarnymi kraju, strefa wyśmienitych restauracji, strefa warsztatów, strefa vege, strefa projekcji filmów kulinarnych, strefa interakcji, strefa blogerów, psychologia kulinarna, strefa ngo, muzyka, wystawy…

sobota - 17.11.2012: scena główna - dziedziniec: godz 11:00 - pokaz kulinarny z degustacją - DAVID GABORIAUD - jabłka i gruszki w kuchni godz 12:30 - koncert otwarcia - RYSIEK BAZARNIK - gra na garnkach, kubkach do spieniania mleka oraz pojemnikach GN godz 13:00 - pokaz kulinarny z degustacją - TOMEK WOŹNIAK - nieznane polskie smaki w nowej odsłonie: jarzębina, topinambur, pasternak, jarmuż godz 14:00 - pokaz kulinarny z degustacją - MACIEJ SZACIŁO i PIOTR HENSCHKE - kuchnia jogina godz 15:00 - pokaz kulinarny z degustacją - JOLA SŁOMA i MIREK TRYMBULAK - kuchnia bezglutenowa i bezmleczna, dla Mam, dzieci i dorosłych godz 16:00 - pokaz kulinarny z degustacją - DAVID GABORIAUD - ślimaki godz 17:00 - pokaz kulinarny z degustacją - TOMASZ JAKUBIAK - slowfoodowy streetfood godz 18:00 - dj set strefa warsztatów: godz 11:00 - warsztaty kulinarne - TOMEK WOŹNIAK godz 13:00 - warsztaty kulinarne - DAVID GABORIAUD godz 16:00 - warsztaty sadzenia i hodowli ziół oraz kwiatów jadalnych strefa dzieciaka: godz 11:00 - warsztaty kulinarne - zdrowa kanapka godz 12:00 - warsztaty kulinarne - pierwsze kroki w kuchni - ANIA CHARKO godz 14:00 - warsztaty gry na garnkach - RYSIEK BAZARNIK godz 15:00 - warsztaty kulinarne - ALICJA THAN godz 16:00 - joga dla najmłodszych - JOANNA KOŁYSZKO-TOMASIK smakowisko: - targ z najlepszymi, regionalnymi produktami kraju, wyśmienite restauracje, zaskakujące eko produkty, kulinarne ciekawostki, nietuzinkowe trunki więcej informacji:  strefa vege by Henschke Festival: projekcje/aktywacje/restauracje/prezentacje strefa interakcji: godz 11:00 - wykład - medycyna w kuchni, czyli ajurweda dla wszystkich - MONIKA PTAK godz 12:00 - wykład - suplementy w diecie wegetariańskiej - HANNA STOLIŃSKA godz 13:00 - dyskusja - czym jest suwerenność żywnościowa? - INSTYTUT GLOBALNEJ ODPOWIEDZIALNOŚCI godz 14:00 - dyskusja z degustacją - alternatywne kierunki kulinarne - superfood, raw food, freeganizm - MARTA MURAWSKA i MARCIN RENDAK godz 16:00 - wykład - wstęp i przygotowanie do Jogi godz 17:00 - zajęcia z Jogi dla dorosłych - WIKTOR MORGULEC strefa projekcji: - „Making the Connection” strefa psychologii kulinarnej by Dorota Minta: - Kulinarna kozetka Minty - porady i miniwarsztaty, czynne w godz. - 11:00-14:00; 16:00-18:00 strefa ngo’s: - projekcje/aktywacje/prezentacje - Slow Food Warszawa, Slow Food Youth Warszawa, Instytut Globalnej Odpowiedzialności, Polska Zielona Sieć, Greenpeace, WWF, Viva! strefa blogerów: - wystawa zdjęć - warsztaty fotografii kulinarnej - konkurs na kulinarną stylizacją festiwalu cz.I niedziela - 18.11.2012 :

scena główna - dziedziniec: godz 12:00 - pokaz kulinarny z degustacją - MALKA KAFKA - kuchnia koszerna i Kabała godz 13:00 - pokaz kulinarny z degustacją - TOMEK WOŹNIAK - kuchnia hinduska godz 14:00 - pokaz kulinarny z degustacją - ALICJA I ALON THAN - sushi z polskich składników godz 15:00 - pokaz kulinarny z degustacją - DAVID GABORIAUD - sery godz 16:00 - kulinarne szaleństwo - KUBA KORCZAK - konkursy/interakcje/degustacje strefa warsztatów: godz 12:00 - warsztaty tłoczenia oleju na zimno z dyni, słonecznika i orzechów, za pomocą prasy ręcznej - KLAUDIA WOJCIECHOWICZ godz 13:00 - warsztaty kulinarne - pesto z polskich składników - MALKA KAFKA godz 14:00 - multijęzykowe warsztaty kulinarne - TOMEK WOŹNIAK godz 15:00 - warsztaty kulinarne - robaki na talerzu - KUBA URBAŃSKI godz 16:00 - akcja przetwory - SLOW FOOD YOUTH strefa dzieciaka: - całodniowe porady żywieniowe dla najmłodszych i ich rodziców - ANIA CHARKO godz 11:00 - warsztaty kulinarne - owoce sezonowe - GRZEGORZ ŁAPANOWSKI godz 12:00 - warsztaty kulinarne - zioła - GRZEGORZ ŁAPANOWSKI smakowisko: - targ z najlepszymi, regionalnymi produktami kraju, wyśmienite restauracje, zaskakujące eko produkty, kulinarne ciekawostki, nietuzinkowe trunki więcej informacji:  strefa vege by Henschke Festival: projekcje/aktywacje/restauracje/prezentacje strefa interakcji: godz 12:00 - wykład - vege bunt - czyli wegetarianizm w subkulturach - MIKOŁAJ KOŁYSZKO godz 13:00 - debata - o co cho z GMO? - spotkanie ze zwolennikami, sceptykami, rolnikami oraz ekologami - GMO TO NIE TO godz 14:30 - wykład/dyskusja/degustacja - miód i pszczoły - zagrożenie i wymieranie - RYSZARD MAREK KOWALSKI godz 16:00 - zajęcia tematyczne z Jogi - Asany poprawiające trawienie - KASIA MARKOWSKA strefa projekcji: - „Planeat” strefa psychologii kulinarnej by Dorota Minta: - Kulinarna kozetka Minty - porady i miniwarsztaty, czynne w godz. - 11:00-14:00; 16:00-18:00 strefa ngo’s: - projekcje/aktywacje/prezentacje - Slow Food Warszawa, Slow Food Youth Warszawa, Instytut Globalnej Odpowiedzialności, Polska Zielona Sieć, Greenpeace, WWF, Viva! strefa blogerów: - wystawa zdjęć - warsztaty fotografii kulinarnej - konkurs na kulinarną stylizację festiwalu cz.II - finał strefa promili: godz 16:00 - wykład z degustacją - nalewki - Karol Majewski

bilety: 25 zł/dzień – 40zł/karnet – dzieciaki do 10 lat – gratis! dostępne na: https://www.ebilet.pl/szukaj.php?t=o&oid=787, w sieci Empik oraz na miejscu, w dniu imprezy więcej: www.goodfoodfest.pl oraz 

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze