Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Gotujemy Pronature, Choczewo


1 lipca 2013 Newsfood sylwester.ciach
W ubiegły weekend odbyło się pierwsze Spotkanie Polskich Szefów Kuchni. Na plaży, w kaszubskich lasach, na łonie natury, w obliczu nieprzewidywalnych zachowań przyrody, miało wspólnie łowić, zbierać i gotować grono najlepszych i uznanych polskich mistrzów kulinarnych...

A byli nimi: Adam Chrząstowski, Restauracja Ancora (Kraków) Arleta Żynel, Restauracja Mistrz i Małgorzata (Białystok) Adam Woźniak, Restauracja Mercato, Hiton (Gdańsk) Andrzej Polan, Restauracja Soul Kitchen (Warszawa) Maciej Nowicki (Warszawa) odtwarza staropolskie przepisy, współpracuje z prof. J. Dumanowskim Paweł Oszczyk la Rotisserie Restaurant, Mamaison Hotel Le Regina (Warszawa) Sebastian Krauzowicz Restauracja Sfera, Copernicus Toruń Hotel (Toruń) Witek Iwański – Restauracja Aruana (Serock), @Hotel Narvil Conference & SPA Łukasz Toczek – Restauracja Metamorfoza (Gdańsk) W towarzystwie tak cenionych i uzdolnionych Szefów Kuchni w atmosferze integracji, współpracy i wymiany doświadczeń badano różnorodność, jakość i atrakcyjność niespotykanych, rzadkich lub zapomnianych gatunków ryb z morza i kaszubskich jezior. Organizatorzy zainspirowani ubiegłorocznym „Cook It Raw” postanowili zaprosić polskich szefów kuchni, aby w rodzimym gronie dzielić się bezcennymi doświadczeniami związanymi z kuchnią polską. Spotkanie miało charakter poznawczy, prestiżowy, a nie komercyjny. Inicjatorką akcji jest Pani Justyna Zdunek, która wspólnie z Szefem Kuchni Łukaszem Toczkiem tworzy gdańską restaurację Metamorfoza.


POLECANE KSIĄŻKI