Kraków: kuchnia meksykańska i sycylijskie smakołyki w BALu

Meksykańska tortilla z guacamole z sycylijskich awokado? To możliwe w Krakowie! |Meksykańska tortilla z guacamole z sycylijskich awokado? To możliwe w Krakowie!
Marta i Jesus Santoyo z podkrakowskiej wytwórni prawdziwych kukurydzianych tortilli Tortillas Molino przygotują :

reklama

  • Trufle z awokado (vege witariańskie)
  • Flautas (tacos smażone – w wersji vege i wegetariańskiej)
  • Tacos al pastor (tacos z mięsem wieprzowym, marynowanym w papryce i soku ananasa)
  • Quesadillas (tacos z serem – wegetariańskie) z trzema sosami – z czerwonych pomidorów, zielonych pomidorów -tomatillo oraz guacamole).

Oprócz tego będzie można spróbować pochodzących z Sycylii cytrusów, które uprawiane są w rodzinnej farmie. – Pracujemy z owocami tak, jak chcemy pracować z ludźmi. Bez fałszu i sztuczności. Naturalnie – twierdzi jej właściciel, Andrea Valenziani. Obok cytrusów będą więc w BALu również pyszne sycylijskie awokado. Misją incampagna.pl jest sprzedaż wysokiej jakości produktów bezpośrednio od producenta do Klienta (rodzin, grup przyjaciół, nieoficjalnych organizacji, drobnych sklepów ze zdrową żywnością). W ten sposób wybierają nie tylko produkty spożywcze najwyższej klasy w optymalnej cenie, ale także świadomie budują jakość swojego życia w jego najdrobniejszych szczegółach. W Krakowie działa jedna z grup solidarnego zakupu – https://www.facebook.com/groups/jedzeniewkrakowie Do Polski z Sycylii przyjeżdżają również inne sycylijskie specjały: sery, salami, migdały, pistacje, suszone pomidory, oliwki, oliwa, przyprawy i wiele innych. Część z tych smakołyków  będzie można skosztować już w sobotę. Producenci wyżej wymienionych produktów to zazwyczaj mali i średni rolnicy, którzy hołdują tym samym wartościom oraz współpracują z grupami solidarnego zakupu we Włoszech. Wydarzenie na fb TU Sobota, 5 stycznia, 11:00-15:00, BAL, Ślusarska 9, Kraków