Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Kucharz hotelu Sheraton w Sopocie wygrał konkurs Kulinarny Talent 2013


26 marca 2013 Newsfood sylwester.ciach
Kacper Maziuk, kucharz na co dzień pracujący w sopockim hotelu Sheraton, wygrał jubileuszowy, piąty konkurs „Kulinarny Talent”.

Konkurs ten to inicjatywa pozwalająca odkryć wybitne zdolności młodych kucharzy, którzy nie ukończyli jeszcze 23 roku życia. Podczas wydarzenia uczestnicy mają za zadanie zaskoczyć jury swoją finezją i pomysłowością, gdyż wyznacznikami ich pracy są innowacyjność i umiejętność twórczego łączenia składników i smaków. Jest to już drugie zwycięstwo kucharzy Sheraton Sopot Hotel, Conference Center & Spa w tym prestiżowym wydarzeniu. W ubiegłym roku pierwsze miejsce w konkursie zajął Marcin Popielarz, który reprezentował sopocki Sheraton. Na co dzień kreacji kulinarnych obu kucharzy można spróbować w restauracji Wave, gdzie  zaskakują swoją pomysłowością oraz wyrafinowanym łączeniem smaków. Jury piątej edycji konkursu „Kulinarny Talent” składało się z profesjonalistów: Jerzego Pasikowskiego, Grzegorza Kazubskiego, Tomasza Boruckiego i Marcina Budynka oraz jury degustacyjnego: Uli Chincz, Anny Popek, Michała Olszańskiego, Tomasza Iwana i Marcina Mroczka.


POLECANE KSIĄŻKI