Kuchnia+ food film fest po raz pierwszy w Gdyni

Tegoroczna edycja przeglądu kuchnia+ food film fest odbędzie się po raz pierwszy aż w trzech miastach równocześnie: Warszawie, Poznaniu i Gdyni. Widzowie ze stolicy obejrzą filmy w kinie Kultura, Poznaniacy w Muzie, a Gdynianie w DKF Żyrafa.

reklama

Autorski przegląd filmów kulinarnych kuchni+ z roku na rok poszerza swój program i zasięg przyciągając rosnące grono uczestników. W dniach 26-28 października do widzów z Warszawy i Poznania dołączą Gdynianie, którzy będą mieli okazję zobaczyć najnowsze produkcje o tematyce kulinarnej z całego świata i wziąć udział w ciekawych imprezach towarzyszących. Wszystkie filmy w Gdyni będą wyświetlane w DKF Żyrafa. Dzięki transmisji telewizyjnej widzowie, zarówno w Gdyni, jak i Poznaniu, przed projekcją filmową będą mogli na żywo śledzić spotkania z zaproszonymi gośćmi z warszawskiej Kultury.

We wszystkich trzech miastach odbędą się atrakcje festiwalowe: slowfoodowe śniadanie, warsztaty kulinarne dla dzieci i uroczysta „Kolacja Filmowa”. W Gdyni wykwintny posiłek przygotuje znany ze swoich autorskich programów w kuchni+ Adam Chrząstowski – mistrz kulinarny, wyspecjalizowany w daniach kuchni polskiej. Autorem poznańskiej kolacji będzie Tomasz Jakubiak, prowadzący popularną serię „Jakubiak w sezonie”. Natomiast w stolicy festiwalowi goście skosztują dań przygotowanych przez Roberta Trzópka, specjalisty w dziedzinie kuchni molekularnej i jednego z najwybitniejszych polskich szefów kuchni.